Moszkvában is pontot szerzett a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. október. 14., 22:44
Moszkvában is pontot szerzett a válogatott

Férfi A-válogatottunk lejátszotta harmadik idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzését is, és ezen sem kapott gólt: Oroszország-Magyarország 0-0.

A magyar válogatott Nemzetek Ligája-csoportjának két legeredményesebb csapata mérkőzött meg egymással Moszkvában: a házigazda oroszok két győzelemmel és egy döntetlennel az élen álltak, a mieink két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen. A két csapat szeptemberi, budapesti összecsapásán az orosz válogatott 3-2-re nyerni tudott, a mieink akkor háromgólos hátrányból jöttek vissza a meccsbe, és végül nem jártak messze az egyik pont megszerzésétől.

Felálltunk 0-3-ról, de elmaradt a pontszerzés az oroszok ellen

Felálltunk 0-3-ról, de elmaradt a pontszerzés az oroszok ellen

A Nemzetek Ligája második játéknapján az orosz válogatott 46 perc után már 3-0-ra vezetett a Puskás Arénában, de a magyar csapat nagyot küzdött a második félidőben, és 2-3-ra felzárkózott, a döntetlent érő találat viszont elmaradt.

Tovább

A moszkvai visszavágóra Marco Rossi szövetségi kapitány hat helyen változtatott a három nappal korábban, Belgrádban pályára lépő csapatán, a kapuba Dibusz Dénes állt, a három belső védőnk Botka Endre, Willi Orban és Szalai Attila volt, a jobb oldalt Nego Loic, a bal oldalt Holender Filipnek kellett bejátszania. A középpálya közepén Sigér Dávid, Gazdag Dániel és Kalmár Zsolt kapott szerepet, míg elöl Szalai Ádám és Nikolics Nemanja felelt a támadásokért.

Szerbiában is nyert a válogatott, Könyves győztes góllal debütált

Szerbiában is nyert a válogatott, Könyves győztes góllal debütált

Férfi A-válogatottunk az újonc Könyves Norbert első félidei góljával 1-0-ra legyőzte Szerbiát a két csapat belgrádi Nemzetek Ligája-mérkőzésén. Ez volt Marco Rossi csapatának harmadik idegenbeli győzelme sorozatban!

Tovább

A mieink hasonló felfogásban kezdték a mérkőzést, mint három napja Belgrádban, megpróbáltuk már saját térfelükön megzavarni az oroszokat, és labdát szerezni a pálya középső harmadában. Ellenfelünk jobban felkészült erre a harcmodorra, mint a szerbek, így komolyabb lehetőségeket nem sikerült kialakítanunk, igaz, az oroszok sem veszélyeztettek a mérkőzés első félórájában, még ha labdabirtoklásban jobbak is voltak nálunk. A hazaiak aktívak voltak a jobb oldalukon, itt sikerült néhány alkalommal eljutniuk a tizenhatosunk előterébe, de az első 40 percben kapura lövési kísérletük nem volt, a félidő hajrájában egy szöglet utáni fejesük volt az első próbálkozásuk, de ezt blokkoltuk.

A félidő legnagyobb helyzetét a 45. percben dolgozta ki az orosz válogatott, egy hosszan előreívelt labdára nem értek vissza a védőink, de végül Dibusz segítségével sikerült felszabadítani.

Marco Rossi a szünetben kettőt cserélt, Holender és Gazdag helyére Fiola Attila és Nagy Ádám érkezett. A második félidő eleje élénkebb játékot hozott, mint az első félidő nagy része, az oroszok nagyobb energiát fordítottak a támadásaikra. A meccs első védését az 54.percben Dibusznak kellett bemutatnia, Dzyuba lövését követően a megpattanó labdát ütötte vetődve szögletre. Három perccel később a bal oldalon mentek el a hazaiak, majd Ionov 14 méterről leadott bombáját követően a keresztlécről a gólvonal elé pattant a labda. A 61. percben Nikolics Nemanját váltotta Varga Kevin, akinek ez volt a második fellépése a válogatottban. Varga nem sokkal később ígéretes beadással jelentkezett, Nego közeli kapáslövését viszont blokkolta Zsirkov.

Az utolsó félórában az oroszok nagy erőket mozgósítottak a győztes gól megszerzéséért, ebben a periódusban a védekezésre kellett fordítanunk energiáinkat. Az utolsó negyedóra előtt Marco Rossi újabb cserelehetőséget használt ki, Schäfer András állt be Kalmár Zsolt helyére, végül a 82. percben Könyves Norbert is bejött, ő Szalai Ádámot váltotta. A hajrában jelentős nyomást gyakoroltak a kapunkra a házigazdák, mi egy-egy ellentámadással próbáltunk meg veszélyeztetni, de nagyobb lehetőség nem alakult ki az orosz kapu előtt. Az utolsó percekben a mieink az eredmény tartására helyezték a fő hangsúlyt, és sikerrel is jártak, gólnélküli döntetlennel zárult az összecsapás.



A magyar válogatott négy forduló után hét ponttal áll Nemzetek Ligája-csoportjában, egy ponttal lemaradva az éllovas oroszok mögött. A törökök és a szerbek 2-2-es döntetlent játszottak egymással, előbbiek három, utóbbiak két ponttal állnak a harmadik és a negyedik helyen.

A mieink november 12-én Eb-pótselejtezőn fogadják Izlandot, majd a szerbeket és a törököket fogadjuk a Nemzetek Ligájában.

Oroszország-Magyarország 20201014
2020.10.14. (szerda)
NL2020 B liga - 3. csoport
Oroszország RUS
Oroszország
Magyarország
Magyarország HUN

Oroszország
Oroszország
Stanislav Cherchesov
3
Smolnikov
5
Semenov
7
Ozdoev
11
Zobnin
12
Shunin
13
Kudryashov
18
Zhirkov
20
Ionov
21
Anton Miranchuk
22
Dzyuba
23
Kuzyaev
4
6
7
9
12
13
15
16
18
Oroszország-Magyarország 20201014
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Oroszország
Oroszország
1
Matvei Safonov
2
Aleksandr Zhirov
4
Ilya Kutepov
6
Denis Cheryshev
8
Yuri Gazinski
66'
73'
87'
9
Nikolai Komlichenko
10
Zelimkhan Bakaev
54'
57'
71'
81'
83'
14
Andrei Mostovoy
54'
72'
15
Vyacheslav Karavaev
66'
16
Soslan Dzhanaev
17
Daniil Fomin
19
Aleksandr Sobolev
80'
Magyarország
Magyarország
2
Lang Ádám
3
Kecskés Ákos
5
Fiola Attila
45'
45'
65'
70'
70'
8
Nagy Ádám
45'
10
Cseri Tamás
14
Szőke Adrián
17
Schäfer András
76'
19
Könyves Norbert
82'
20
Varga Kevin
60'
21
Bese Barnabás
22
Hegedüs Lajos


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.