Javítottunk Azerbajdzsán ellen, tovább élnek az Eb-remények
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. október. 13., 19:53
Javítottunk Azerbajdzsán ellen, tovább élnek az Eb-remények

Férfi A-válogatottunk legyőzte Azerbajdzsánt a Groupama Arénában, így utolsó Európa-bajnoki selejtezője előtt életben tartotta reményét arra, hogy továbbjutó helyen végezzen csoportjában.

Férfi A-válogatottunk lejátszotta utolsó hazai Eb-selejtezőjét, utolsóként az azeriek látogattak a Groupama Arénába. A mérkőzést az UEFA zártkapus döntése miatt közel 15 ezer gyerekszurkoló előtt rendezték meg, a gyermekek nagyszerű hangulatot teremtettek az arénában. 

Marco Rossi szövetségi kapitány a védelemben egy cserét hajtott végre a horvátok elleni meccshez képest, Kádár Tamás helyét Baráth Botond vette át. Visszatért a kezdőcsapatba Szoboszlai Dominik és helyet kapott az együttesben Kovács István is, ő Holman Dániel és az eltiltott Kleinheisler László helyén szerepeltek. 

Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és már az első percekben kialakítottunk néhány ígéretes lehetőséget. A 9. percben Vida Máté 20 méteres, pontos lövését a bal felső sarok elől piszkálta ki a vendégek kapusa. A szöglet után azonban megszereztük a vezetést, a a jobbról érkező labdát sikerült eltakarítaniuk a kapu elől a védőknek, de érkezett Korhut Mihály, aki jó 25 méterről, kissé balról, kapásból elemi erővel lőtte ki a bal alsó sarkot (1-0). 

Támadásban maradt a magyar csapat, a folytatásban is kialakítottunk néhány helyzetet, Sallai Roland két lövéssel is veszélyeztetett, de nem sikerült megszerezni a második találatot. Az azeriek a félidő utolsó tíz percére kijöttek a szorításból, végigvittek egy-egy akciót, a középpályán pedig hosszabb ideig is tudtak labdát birtokolni, Gulácsi Péter kapujára azonban nem jelentettek veszélyt. Az utolsó percekben Szoboszlai Dominik előtt adódott lehetőség, de szerelték a tizenhatoson belül. Az eredmény a szünetig nem változott, a magyar válogatott megérdemelt előnnyel ment szünetre.

A fordulás után visszavette az irányítást a magyar válogatott, és helyzeteink is adódtak, sikerült többször nehéz helyzetbe hozni az azeri védelmet. Szoboszlai Dominik nem sokkal tévesztett célt szabadrúgásból, majd Kovács István lövését blokkolták a vendégek. Sallai előtt is adódott kecsegtető lövési lehetőség, de nem jól találta el a labdát, majd Korhut lőtt ismét kapura távolról, kevéssel tévesztett célt.

A hajrához közeledve Marco Rossi cserékkel tartotta frissen a csapatot, Nagy Dominik, Holman Dávid majd Sigér Dávid állt be. Az azeriek nem tettek le az egyenlítő gól megszerzéséről, de nem tudtak komolyabb lehetőségeket kialakítani. A 92. percben egy szabadrúgás után a vendégek bevették ugyan a kapunkat, de a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot, a lefújásig maradt az 1-0.

Győzelmével a magyar válogatott 12 pontos és jelenleg második a csoportban, de már csak egyetlen mérkőzés vár rá a selejtező sorozatban: az utolsó játéknapon, november 19-én Wales ellen, idegenben lép pályára. A mieink győzelmükkel megtartották az esélyüket, hogy továbbjutó helyen végezzenek a csoportban, de hogy ez az esély megmarad-e az utolsó játéknapig, az a csoport addigi eredményein is múlik majd.

Magyarország-Azerbajdzsán 2019-10-13
2019.10.13. (vasárnap)
EURO2020 E selejtezőcsoport
Magyarország HUN
Magyarország
Azerbajdzsán
Azerbajdzsán AZE

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
3
6
8
9
15
20
2
Garayev
3
S. Rahimov
4
Mustafazade
6
Hüseynov
9
Ramazanov
11
Sheydaev
12
Balayev
13
Eddy
19
Khalilzade
20
Richard Almeida
21
Pashayev
Magyarország-Azerbajdzsán 2019-10-13
Azerbajdzsán
Nikola Jurcevic
Azerbajdzsán
Cserék
Magyarország
Magyarország
2
Lang Ádám
4
Ferenczi János
11
Németh Krisztián
12
Dibusz Dénes
13
Sigér Dávid
85'
16
Botka Endre
17
Varga Roland
18
Nagy Dominik
70'
19
Holman Dávid
75'
81'
88'
89'
21
Feczesin Róbert
22
Kovácsik Ádám
23
Holender Filip
Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
1
Mekhti Dzhenetov
7
Araz Abdullayev
57'
80'
91'
8
Emin Makhmudov
10
Namik Alaskarov
14
Rashad Eyubov
15
Omar Buludov
16
Rüfat Dadaşov
17
Renat Dadashov
84'
94'
18
Shahriyar Aliyev
22
Javid Hüseynov
65'
86'
94'
23
Shakhrudin Magomedaliyev


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.