Egygólos vereség az albániai vb-selejtezőn
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 05., 20:17
Egygólos vereség az albániai vb-selejtezőn
Nemzeti Sport/Török Attila, illetve Thaly Zoltán

Férfi A-válogatottunk egy hajrágóllal 1-0-s vereséget szenvedett Albániában, így visszacsúszott a negyedik helyre vb-selejtező csoportjában.

A magyar válogatottnak a csütörtöki, angoloktól elszenvedett vereség után mindössze két napja volt, hogy felkészüljön a nagyon nehéznek ígérkező albániai összecsapásra. Ebben a két napban kiesett a pozitív vírustesztet produkáló Szalai Ádám csapatkapitány, valamint az angolok ellen megsérülő Varga Kevin is.

Marco Rossi csak az utolsó pillanatban döntött az albániai kezdőcsapatról, végül négy helyen változtatott az angolok ellen együttesén: Gulácsi Péter előtt Orbán Willi, Lang Ádám és Szalai Attila alkotta a védelem tengelyét, Botka Endre a jobb, Fiola Attila a bal oldalon futballozott, a középpálya közepén Gazdag Dániel, Kleinheisler László és Nagy Ádám kapott helyet, míg elöl Sallai Roland és Szoboszlai Dominik felelt a támadások befejezéséért.

Az albánok kezdték jobban a mérkőzést, az első percekben a magyar térfélen zajlott a játék, a hazaiak több szögletet is elvégezhettek. Az első magyar helyzet a 19. percben alakult ki, Szalai Attila pontos felívelt labdáját Kleinheisler László vehette át a tizenhatoson belül, de nem tudta elrúgni a hazaiak kapusa mellett. Nem sokkal később Orbán lőtt félfordulatból a kapu mellé, ebben a periódusban teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés. A 34. percben hatalmas albán lehetőség maradt ki, egy bal oldali szöglet után Kumbulla két méterről az üres kapu mellé helyezett. A hajrában adódott egy-két lehetőségünk a hazai kapu előtt, de ezekből nem született gól, 0-0-lal ért véget a félidő.

A szünetben mindkét oldalon volt egy-egy csere, nálunk Gulácsi Pétert kellett lecserélni, aki az első félidőben ütközött az egyik játékossal, és nem érezte tökéletesen fittnek magát. Az 51. percben nagy albán helyzet maradt ki, egy szépen kijátszott támadás végén Balaj már csak Dibusszal állt szemben, de a balösszekötő helyéről az oldalhálóba lőtt.

A folytatásban is az albánok irányították a játékot, a mieink előtt nem alakultak ki helyzetek, a hazaiak egy-két támadásuk végén veszélyeztettek, Dibusznak a 74. percben is kellett egy nagyot védenie. Ekkor már a pályán volt magyar részről Sallói Dániel is, aki a 66. percben Gazdagot váltotta. A félidő első magyar helyzetét a 86. percben jegyezhettük fel, ekkor Szoboszlai lőtt kiszorított helyzetből a kapu mellé. Egy perccel később vezetést szereztek az albánok: Fiola vesztett labdát a hazai térfélen, a megszerzett labdával kontrát indított az ellenfél, melynek végén Armando Broja a tizenhatos vonalának közeléből, kissé jobbról kilőtte a kapu bal sarkát (1-0). 

A hátralévő néhány percre Marco Rossi pályára küldte Varga Rolandot, Hahn Jánost és Nikolics Nemanját is, de az albánok kivédekezték a hátralévő időt, és ezzel megszerezték a három pontot. A magyar válogatott a vereséggel visszacsúszott a negyedik helyre a vb-selejtezős tabellán, szerdán a Puskás Arénában játssza le harmadik szeptemberi vb-selejtezőjét, az ellenfél az angoloktól ma 4-0-s vereséget szenvedő Andorra lesz.

Albánia-Magyarország 20210905
2021.09.5. (vasárnap)
VB2022 i selejtezőcsoport
Albánia ALB
Albánia
Magyarország
Magyarország HUN

Albánia
Albánia
1
Berisha
4
Doka
6
Djimsiti
8
Gjasula
10
Bajrami
11
Uzuni
15
Kumbulla
18
Ismajli
19
Balaj
20
Trashi
22
Abrashi
2
4
5
6
8
16
20
21
Albánia-Magyarország 20210905
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Albánia
Albánia
2
Erjon Hoxhallari
77'
92'
3
Ramen Cepele
5
Ylber Ramadani
7
Enis Çokaj
9
Endri Çekiçi
68'
71'
74'
90'
90'
12
Gentian Selmani
13
Enea Mihaj
14
Qazim Laci
62'
80'
16
Sokol Çikalleshi
17
Armando Broja
77'
86'
91'
21
Odise Roshi
45'
23
Thomas Strakosha
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
7
Sallói Dániel
66'
9
Cseri Tamás
11
Schön Szabolcs
12
Dibusz Dénes
45'
13
Schäfer András
14
Bolla Bendegúz
17
Varga Roland
87'
18
Tamás Márk
19
Hahn János
87'
22
Bogdán Ádám
23
Nikolics Nemanja
93'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.