Egygólos siker Észak-Írországban
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. március. 29., 22:34
Egygólos siker Észak-Írországban

Egy gól, Sallai Roland találata döntött az északírek elleni felkészülési mérkőzésen.

A szerbek elleni balszerencsés vereség után az északírek ellen folytatta a felkészülést Marco Rossi csapata a nyári Nemzetek Ligája-találkozókra.

A belfasti mérkőzésen Dibusz Dénes állt a kapuban, bekerült a kezdőcsapatba Callum Styles és Willi Orbán is.

Az első nagy helyzet a hazaiak előtt alakult ki, a 10. percben Nagy Zsolt passza volt rövid Stylesnak, a labdára Davis csapott le, aki 16 méterről a kapufát találta el. Dibusznak ezt követően is volt dolga, a labda többet volt ugyan a magyar csapatnál, mégis többet tartózkodtunk a saját térfelünkön, mint a hazain, nehezen tudtuk előrejuttatni a labdát a betömörülő, magasan védekező északírek ellen.

Az első félidő leginkább mezőnyjátékkal telt, sok volt a pontatlanság. Majdnem fél óra telt el, amikor egy szépen épített támadás végén Sallaihoz került a labda, aki beadás helyett a kaput vette célba, de lövése nem volt pontos. Nem sokkal később Nego beadására mélységből érkezett Sallai, aki ezúttal jól célzott, lövését a kapus védte. A félidő hajrájában Dibusznak kellett mentenie.

A szünetben csak a hazaiak cseréltek. A második játékrész is északír helyzettel indult, a frissen beállt Charles vitte el Lang Ádám mellett a labdát, ami végül Dibuszé lett. Az első percek hazai fölénye után mi is nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfél kapuját. Az 56. percben Sallai Roland megszerezte a vezetést: Nagy Zsolt keresztlabdája rövid volt ugyan a jobb szélen felfutó Negónak, McGinn azonban rosszul ért a labdába, amire Sallai csapott le, és a kapus mellett elhozva az üres kapuba gurított (0–1)!

Az utolsó 30 percre Nagy Ádám állt be, Szoboszlai Dominikot cserélte le a szövetségi kapitány, majd néhány perc múlva érkezett Gazdag Dániel (Sallai Roland helyett) és Ádám Martin (Szalai Ádám helyett) is. Végül pedig Kecskés Ákost (Lang Ádámot váltotta), Bolla Bendegúzt (Nego) és Vécsei Bálintot (Styles) is pályára küldte Marco Rossi.

Az utolsó negyedórában mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a hajrá a hazaiaké volt. Az utolsó percekben Dibusz Dénes óriási védései (kapusunknak a 87., a 88., majd a 93. percben is bravúrt kellett bemutatnia) kellettek hozzá, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Nemzetek Ligája-ellenfeleink közül Anglia 3–0-ra legyőzte Elefántcsontpart csapatát, Olaszország szorosabb meccset játszott, és 3–2-re győzött Törökország ellen, Németország pedig 1–1-et játszott Hollandiával.

A szerbek elleni meccs után elégedettebb voltam a teljesítményünkkel, annak ellenére, hogy vesztettünk. Ma este nyertünk, amit a 80. percig meg is érdemeltünk, de az utolsó 10 perc egyedül Dibusz Dénesé volt. Többször is mondtam, hogy a pozíció, ahol semmi gondunk nincs, az a kapusposzt, hiszen nagyon jó játékosaink vannak. A sok cserével elveszítettük az egyensúlyt, a távolságot egymás között és a magabiztosságot. Lehetett volna több kezdeményezőkészség a játékunkban ma. Voltak viszont olyan, középpályáról indított akcióink, amikor nagyon jó passzokkal jutottunk el az ellenfél tizenhatosáig, és többször eldönthettük volna a mérkőzést. Mivel azonban ezeket a helyzeteket nem váltottuk gólra, a végén sokat szenvedtünk – értékelt a találkozót követően Marco Rossi szövetségi kapitány. – Fontos az önbizalmunk szempontjából, hogy megszereztük az idei első győzelmünket, főleg azért, mert a következő négy mérkőzésünk nagyon nehéz lesz, és sokkal inkább a szerbek elleni meccsre fognak hasonlítani. 

Észak-Írország-Magyarország 20220329
2022.03.29. (kedd)
Észak-Írország NIR
Észak-Írország
Magyarország
Magyarország HUN

Észak-Írország
Észak-Írország
1
Peacock-Farrell
3
Lane
4
Ballard
7
McGinn
8
S. Davis
16
McCann
17
McNair
18
Whyte
20
Cathcart
21
Magennis
22
Brown
2
4
5
6
7
9
12
13
17
20
Észak-Írország-Magyarország 20220329
Magyarország
Magyarország
Cserék
Észak-Írország
Észak-Írország
2
Trai Hume
81'
5
Tom Flanagan
6
George Saville
60'
61'
68'
73'
83'
9
Shayne Lavery
67'
10
Dion Charles
44'
11
Shane Ferguson
12
Luke Southwood
13
Corry Evans
14
Stuart Dallas
60'
77'
84'
15
Jordan Thompson
67'
78'
92'
19
Liam Donnelly
23
Conor Hazard
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
81'
8
Nagy Ádám
64'
68'
84'
11
Varga Kevin
14
Bolla Bendegúz
81'
87'
91'
15
Spandler Csaba
16
Gazdag Dániel
71'
18
Ádám Martin
71'
19
Schön Szabolcs
22
Szappanos Péter
23
Vécsei Bálint
81'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.