Csoda Wolverhamptonban: 4-0-ra nyertünk Anglia ellen!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. június. 14., 23:09
Csoda Wolverhamptonban: 4-0-ra nyertünk Anglia ellen!

A magyar válogatott egészen parádés teljesítménnyel, védekezésben és támadásban is szinte hibátlan teljesítményt nyújtva 4-0-ra legyőzte Wolverhamptonban az angol válogatottat, és vezeti Nemzetek Ligája-csoportját.

A Nemzetek Ligája-sorozat kezdete előtt kevesen tippeltek volna arra, hogy a magyar válogatott három mérkőzés után négy ponttal a második helyen áll majd a csoportjában, az angolok pedig két ponttal az utolsó helyen várják a két csapat wolverhamptoni összecsapását.

Márpedig pontosan ez volt a felállás a keddi mérkőzés előtt, a magyarok az angolok budapesti legyőzésének és a németek elleni döntetlennek köszönhetően álltak a második helyen a csoporttabellán.

Marco Rossi két helyen változtatott a németek elleni mérkőzéshez képest, Dibusz Dénes és Schäfer András került be a kezdőcsapatba, a védősor (Lang, Orbán, Szalai A.), a támadósor (Szoboszlai, Sallai, Szalai Á.) ugyanaz maradt, és a két szélső (Nagy Zsolt, Fiola Attila) személye sem változott.

Az angolok gyorsan mezőnyfölényre tettek szert, az első negyedórában egy nagy lehetőségük volt, akkor Nagy Zsolt szabadított fel a gólvonal közeléből. Mi viszont hatékonyságunkkal hívtuk fel magunkra a figyelmet, a 15. percben, az első helyzetünkből megszereztük a vezetést: Szoboszlai Dominik ívelt szabadrúgásból a jobb oldalra, a Stones által visszafejelt labdát a bal kapufa előtt helyezkedő Sallai Roland combbal levette, majd az öt és feles bal sarkának közeléből a rövid sarokba lőtt, Ramsdale kapus már nem tudott menteni (0-1).

A vezetés megszerzését követően is taktikusan, szervezetten védekezett a magyar válogatott, és eközben a támadásokról sem mondott le. A 36. percben Saka bal oldali beadása után a menteni igyekvő Orbán fejesét kellett bravúrral védenie Dibusz Dénesnek. A szünetig sikerrel semlegesítettük az angolok támadásait, amikor pedig arra volt szükség, akkor önfeláldozóan mentettek védőink a kapunk előtt, így egygólos vezetésünknél ért véget a játékrész.

A második félidő elején nagyobb nyomást helyezett a kapunkra az angol válogatott, az első percekben Kane két veszélyes támadás végén is kevéssel maradt le az érkező labdáról. Marco Rossi az 55. percben kettős cserével igyekezett frissíteni, lejött Styles és Szoboszlai, érkezett helyükre Nagy Ádám és Gazdag Dániel. Az angolok a második félidőben is labdabirtoklási fölényben futballoztak, de a támadóharmadunkban kevés területük volt helyzetek kialakítására, minden játékosunk fegyelmezetten tette a dolgát, a támadóink is hatalmas védőmunkát végeztek.

Szükség volt a frissítésre, ezért Szalai Ádám is elhagyta a pályát, Ádám Martin vette át a helyét a támadósorban. Ádám nem is teketóriázott sokat, két perccel a becserélése után labdát szerzett a felezővonal közelében, megindult a kapu felé, majd remek passzt adott Sallainak, aki 11 méterről Ramsdale lába mellett a kapu közepébe lőtt (0-2).

A 77. percben Harry Kane, az angolok támadója a keresztlécet találta el, majd a kétgólos Sallai elhagyta a pályát, Nego Loic érkezett a helyére. A 80. percben újabb csodálatos gólt szereztünk: mintaszerű támadás végén, egy jobb oldali beadás után Nego fejese még lejött a blokkról, de Ádám Martin begyűjtötte a labdát, visszapasszolt a felfutó Nagy Zsoltnak, aki kapásból a jobb alsó sarokba bombázott (0-3)! A harmadik gól után az angoloknál Stones megkapta második sárgáját, így az utolsó perceket emberelőnyben játszottuk le.

A hajrában a hazaiaknak elment a maradék kedvük is a játéktól, percekig tartottuk a labdát, amikor elvesztettük, akkor pedig gyorsan vissza is szereztük, és egy ilyen szituáció végén, a 90. percben meglőttük a negyedik gólunkat is: Nagy Ádám zseniális labdájával Gazdag Dániel indult meg a kapu felé, majd a kifutó és elvetődő kapus fölött finoman a kapu bal oldalába emelt (0-4), beállítva a végeredményt!

A csoport másik mérkőzésén a németek 5-2-re legyőzték az olaszokat, így a magyar válogatott négy forduló után hét ponttal Nemzetek Ligája-csoportja első helyén áll!

2022 - Nemzetek Ligája csoportkör
NL2022
csoportkör
M GY D V RG KG P
Olaszország ITA 6 3 2 1 8 7 11
Magyarország HUN 6 3 1 2 8 5 10
Németország GER 6 1 4 1 11 9 7
Anglia ENG 6 0 3 3 4 10 3

Anglia-Magyarország 20220614
2022.06.14. (kedd)
NL2022 csoportkör
Anglia ENG
Anglia
Magyarország
Magyarország HUN

Anglia
Anglia
Gareth Southgate
1
Ramsdale
2
Walker
3
James
4
Phillips
5
Stones
6
Guehi
7
Bowen
8
Gallagher
9
Kane
10
Bellingham
11
Saka
1
2
4
5
6
9
13
17
18
20
Anglia-Magyarország 20220614
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Anglia
Anglia
12
Kieran Trippier
13
Nick Pope
14
Harry Maguire
84'
15
Jack Grealish
16
Conor Coady
17
James Ward-Prowse
18
Declan Rice
19
Mason Mount
55'
20
Raheem Sterling
45'
90'
21
Phil Foden
67'
22
Jordan Pickford
23
Tammy Abraham
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
7
Nego Loic
77'
8
Nagy Ádám
54'
11
Schön Szabolcs
14
Bolla Bendegúz
88'
15
Kerkez Milos
16
Gazdag Dániel
54'
88'
19
Ádám Martin
67'
21
Spandler Csaba
22
Szappanos Péter
23
Vécsei Bálint


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.