A Puskás Arénában is megszerezte a három pontot Albánia
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. október. 09., 22:51
A Puskás Arénában is megszerezte a három pontot Albánia

Férfi A-válogatottunk a szeptemberi, idegenbeli mérkőzéshez hasonlóan a nézők nélkül megrendezett budapesti találkozón is 1-0-ra alulmaradtak az albán válogatottal szemben.

Marco Rossi az albánok elleni vb-selejtező előtt elárulta, hogy taktikai változtatásokra volt szükség az albánok elleni első mérkőzéshez képest, de Szalai Ádám és Fiola Attila kiesése miatt biztos volt, hogy személyi változtatásokat is eszközölnie kell a szövetségi kapitánynak. A magyar válogatott kezdőcsapata végül négy helyen változott meg az Albániában 1-0-ra alulmaradó együtteshez képest, Nagy Zsolt, Schäfer András, Sallói Dániel és Nego Loic került be az egy hónappal ezelőtti kezdőhöz képest.

A magyar válogatott kezdeményezőbb futballt próbált játszani, mint az albániai mérkőzésen, ám az első félidőben nem állt össze a támadójátékunk, kidolgozott akcióból nem tudott veszélyeztetni. Az albánok a mérkőzés előtt óvatosabb játékot ígértek, de egy pillanatig nem mondtak le a támadásokról, magasan védekeztek, és elsősorban a labdaszerzéseket követő gyors átmenetekből próbáltak veszélyeztetni. Mezőnyjáték és sok kemény párharc jellemezte a mérkőzést, helyzeteket nem tudtunk kidolgozni, de harcosságban nem maradtunk el a vendégektől.



A fordulás utáni első nagy helyzet a magyar válogatott előtt adódott, Sallói Dániel azonban nem talált kaput. Az első percek után az albánok fölénybe kerültek, és jó pár helyzetet kialakítottak: Uzuni ziccerét Gulácsi kivédte, majd a Ferencváros albán támadója közelről a magyar kapus kezébe fejelt, a 68. percben pedig Gjasula lövése tévesztett kevéssel célt. A vendégek érezték, hogy lehet esélyük a győzelemre, még agresszívebben védekeztek, már a magyar térfélen megpróbáltak labdákat szerezni, nem kevés gondot okozva játékosainknak a labdakihozataloknál. 

Marco Rossi cserékkel igyekezett frissíteni, előbb Schön Szabolcs, majd a 71. percben Vécsei Bálint és Kleinheisler László érkezett a pályára. A 74. percben az addigi legnagyobb magyar lehetőség maradt ki, egy jobb oldali beadás után Orbán Willi fejelte vissza a labdát Szalai Attila elé, a védőtárs kapura tudta kanalazni a labdát, amely a bal oldali kapufáról kifelé pattant.

Mindkét csapat nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, végül az albánok jártak sikerrel: a kinti mérkőzést eldöntő Broja harcolt ki magának lövőhelyzetet a jobbösszekötő helyén három védő szorításában, majd éles szögből hajszálpontosan kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). A gól után Marco Rossi beküldte a pályára Langot és Hahnt, de az utolsó percekben nem tudtunk újítani, a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket a rendes játékidő végéig. 

Az ötperces hosszabbításban nem tudtunk helyzetig jutni, így az eredmény nem változott, az albán válogatott 1-0-ra megnyerte a találkozót.

A csoport másik két mérkőzésén papírforma-eredmények születtek, Anglia 5-0-ra nyert Andorrában, és Lengyelország is 5-0-ra győzött San Marino ellen. A mieink kedden este a londoni Wembleyben a csoport élén álló angol válogatott ellen lépnek pályára.

Magyarország-Albánia 20211009
2021.10.9. (szombat)
VB2022 i selejtezőcsoport
Magyarország HUN
Magyarország
Albánia
Albánia ALB

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
4
5
6
7
8
13
20
21
1
Berisha
4
Hysaj
6
Djimsiti
7
Bare
8
Gjasula
9
Çekiçi
11
Uzuni
15
Kumbulla
16
Çikalleshi
18
Ismajli
20
Trashi
Magyarország-Albánia 20211009
Albánia
Edoardo Reja
Albánia
Cserék
Magyarország
Magyarország
2
Lang Ádám
82'
3
Kecskés Ákos
11
Hahn János
82'
12
Dibusz Dénes
14
Bolla Bendegúz
15
Kleinheisler László
70'
88'
88'
16
Gazdag Dániel
17
Varga Roland
18
Vécsei Bálint
70'
19
Schön Szabolcs
57'
22
Bogdán Ádám
23
Nikolics Nemanja
Albánia
Albánia
2
Iván Balliu
84'
3
Ermir Lenjani
5
Frédéric Veseli
29'
68'
68'
10
Rei Manaj
65'
78'
12
Gentian Selmani
13
Enea Mihaj
14
Enis Çokaj
17
Armando Broja
65'
69'
79'
19
Ylber Ramadani
21
Odise Roshi
22
Nedim Bajrami
45'
58'
23
Thomas Strakosha


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.