Felálltunk 0-3-ról, de elmaradt a pontszerzés az oroszok ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. szeptember. 06., 20:01
Felálltunk 0-3-ról, de elmaradt a pontszerzés az oroszok ellen

A Nemzetek Ligája második játéknapján az orosz válogatott 46 perc után már 3-0-ra vezetett a Puskás Arénában, de a magyar csapat nagyot küzdött a második félidőben, és 2-3-ra felzárkózott, a döntetlent érő találat viszont elmaradt.

A Nemzetek Ligája-csoportunk első fordulójának két győztese, a törököket 1-0-ra legyőző magyar és a szerbek ellen 3-1-re diadalmaskodó orosz együttes a Puskás Arénában mérte össze erejét vasárnap este. A törökök elleni győztes csapathoz képest Marco Rossi szövetségi kapitány csak egy helyen változtatott az oroszok ellen: a kisebb sérüléssel bajlódó Fiola Attila helyét a Törökországban még hiányzó Bese Barnabás vette át (az oroszok ugyanekkor három pozícióban változtattak a szerbek elleni meccshez képest).

Bombagól hozta meg a megérdemelt bravúrgyőzelmet Törökországban!

Bombagól hozta meg a megérdemelt bravúrgyőzelmet Törökországban!

A magyar válogatott nagyszerű játékkal, és egy hatalmas szabadrúgásgóllal 1-0-ra legyőzte idegenben a törököket a Nemzetek Ligája első fordulójában.

Tovább

A mieink hadrendje sem változott, három belső védővel és két csatárral álltunk fel a találkozón, amely előtt Marco Rossi bátor, harcos játékot kért csapatától. Nem is illetődött meg a magyar válogatott, viszont az már az első percekben látható volt, hogy az orosz csapat jóval keményebb ellenfél, mint a török volt csütörtökön. A vendégek már a mieink térfelén nyomás alá helyezték játékosainkat, így hiába birtokoltuk többet a labdát, nem tudtunk kibontakozni támadásban, a vendégek játszottak  veszélyesebben. Egy labdaszerzést követő gyors kontra végén már az 5. percben kialakítottak egy ziccert, de ezt Mirancsuk kihagyta, közelről a bal kapufa mellé lőtt.

A 14. percben azonban már nem úsztuk meg a kapott gólt: egy gyors bal oldali támadás végén elcsúszott a védekezésünk, a laposan beadott labdát Mirancsuk 7 méterről a kapunk bal oldalába helyezte (0-1). Az orosz csapat jól védekezett, nem adott területet a támadóinknak, és a legkisebb hibákra is lecsapott, a megszerzett labdákkal pedig azonnal indította a támadókat. A 27. percben jegyezhettük fel az első kapura tartó próbálkozást, egy jobb oldali szöglet után Bese fejesét védte Sunyin, az oroszok kapusa.

Az orosz válogatott a vezetés megszerzése után is gyorsabban, pontosabban játszott, mint a magyar, és a 32. percben sikerült megdupláznia az előnyét: egy jobb szabadrúgást követően többször is elrúghattuk volna a tizenhatosunk közeléből, de elmulasztottuk ezt megtenni, Ozdojev pedig 15 méterről a kapu jobb oldalába tekert (0-2). A félidő utolsó tíz percében többször is eljutottunk a vendégek kapujáig, de az orosz védelem jól takarította el a 16-osa közelébe érkező labdákat, és megérdemelt vezetéssel zárta a játékrészt.

Marco Rossi a szünetben az első félidőben sárga lapot begyűjtő Sigér Dávid helyére Kalmár Zsoltot küldte pályára (Sigér a törökök ellen is kapott egy sárgát, ezért a következő Nemzetek Ligája-mérkőzést kihagyja, viszont a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőn pályára léphet).

A második félidőt rosszul kezdtük, a 46. percben az első orosz támadásból gólt kaptunk, egy tisztára játszott akció végén Fernandes lőtt a hálóba (0-3). A magyar válogatottat demoralizálhatta volna a harmadik találat, de nem ez történt: a félidő első tíz perce után látványosan feljavult a támadójátékunk, és a 62. percben egy látványos góllal szépítettünk. Orbán a felezővonal közeléből emelte a jobb oldalon helyezkedő Kalmárhoz a labdát, ő egyből továbbtette a kiugró Sallainak, aki a kifutó kapus fölött, 11 méterről az üres kapu közepébe emelt (1-3).

A gól után Nikolics Nemanja állt be Szalai Ádám helyére, és három perccel később megszerezte a második magyar találatot: Bese fejelte át elé a labdát a jobbösszekötő helyéről, ő pedig közelről, kapásból a hálóba helyezett (2-3). A hátralévő időben a magyar csapat veszélyesebben játszott ellenfelénél, kapuja elé szorította ellenfelét. Marco Rossi pályára küldte a debütáló Cseri Tamást is, ám hiába alakítottunk ki lehetőségeket, az egyenlítés nem jött össze: az oroszok egy gólt megőriztek előnyükből, és begyűjtötték a három pontot.

A magyar válogatott legközelebb október 8-án lép pályára Bulgáriában, Eb-pótselejtező mérkőzésen.

Magyarország-Oroszország 20200906
2020.09.6. (vasárnap)
NL2020 B liga - 3. csoport
Magyarország HUN
Magyarország
Oroszország
Oroszország RUS

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
2
4
6
8
9
18
20
21
2
Mário Fernandes
5
Semenov
7
Ozdoev
11
Zobnin
12
Shunin
13
Kudryashov
14
Dzhikiia
20
Ionov
21
Anton Miranchuk
22
Dzyuba
23
Kuzyaev
Magyarország-Oroszország 20200906
Oroszország
Stanislav Cherchesov
Oroszország
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
5
Szőke Adrián
7
Simon Krisztián
12
Dibusz Dénes
13
Kalmár Zsolt
45'
79'
89'
14
Bolla Bendegúz
15
Babati Benjámin
16
Pátkai Máté
17
Schäfer András
19
Cseri Tamás
81'
86'
22
Kovácsik Ádám
23
Nikolics Nemanja
66'
69'
Oroszország
Oroszország
1
Guilherme
3
Sergei Petrov
4
Egor Sorokin
6
Roman Neustädter
8
Yuri Gazinski
66'
75'
89'
9
Fedor Smolov
10
Zelimkhan Bakaev
15
Vyacheslav Karavaev
74'
16
Soslan Dzhanaev
17
Daniil Fomin
18
Yuri Zhirkov
56'
19
Aleksandr Sobolev


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.