Női U19 elitkör: bravúrokra lesz szükség a Hidegkuti-stadionban
U19 női   |   Archívum   |   2017. május. 25., 09:28
Női U19 elitkör: bravúrokra lesz szükség a Hidegkuti-stadionban

Női U19-es válogatottunk pénteken 16.00 órakor kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben. Ellenfeleink Belgium, Spanyolország és Oroszország lesznek.

A magyar válogatott ősszel nagy bravúrt ért el, amikor a favorit dánokat is legyőzve első helyen zárta a montenegrói Eb-selejtező tornát. Az év végi elitkörös sorsoláson elkerülte a szerencse Turtóczki Sándor együttesét, a spanyol, a belga és az orosz válogatottnál nem sok nehezebb ellenfelet lehetett volna kapni. A mieink felkészülése márciusban kezdődött, amikor a csapat B-válogatott néven Horvátországban vett részt egy nemzetközi tornán, felnőtt riválisok ellen. Ezt követően játszottunk a németek ellen Telkiben, majd kétszer összemértük erőnket az izlandi együttessel is. Turtóczki Sándor csapata a tavaszi összetartásokon még nem tudott teljes kerettel készülni, de az elitkör előtt minden kulcsemberére számíthat a szövetségi edző.

- Három nagyon erős rivális ellen kell játszanunk a tornán. A belgák elleni nyitómérkőzésre alaposan felkészültünk, az a célunk, hogy jól kezdjük a viadalt, és meglepetést okozzunk. Vasárnap egy igazi európai topcsapat ellen folytatjuk a szereplésünket, megítélesem szerint a spanyolok kiemelkednek a mezőnyből. Szeretném, ha a válogatott megmutatná a tornán, hogy fegyelmezett, szervezett játékkal bármelyik riválissal fel tudja venni a versenyt, és minden játékos tudásához mérten a lehető legjobb teljesítményét nyújtaná. Ha ez megvalósul, akkor az eredménytől függetlenül is pozitívan zárhatjuk a tornát - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A csoport első helyezettje mellett a hat selejtező csoport legjobb másodikja is biztosítja helyét az Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott mindhárom mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játssza le, pénteken a belgák, vasárnap a spanyolok, kedden az oroszok ellen. Mindhárom találkozó 16.00 órakor kezdődik, a mérkőzésekre ingyenes a belépés.

Az Eb-selejtező elitkör programja:

Május 26., péntek:
Magyarország-Belgium, Hidegkuti-stadion, 16.00
Spanyolország-Oroszország, Dabas, 16.00

Május 28., vasárnap:
Spanyolország-Magyarország, Hidegkuti-stadion, 16.00
Belgium-Oroszország, Dabas, 16.00

Május 31., szerda:
Oroszország-Magyarország, Hidegkuti-stadion, 16.00
Belgium-Spanyolország, Dabas, 16.00

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Varga Luca (MTK Hungária FC)
Barti Luca (Kóka FNLA)

Védők

Kun Barbara Viktória FC
Fél Patrícia (ETO FC Győr)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Németh Hanna (Kóka FNLA)
Rozmis Gabriella (Kóka FNLA)
Csigi Eszter (Ferencvárosi TC)
Fél Alexandra (ETO FC Győr)

Középpályások

Krascsenics Petra (MTK Hungária FC)
Gruber Brigitta (Kóka FNLA)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Gelb Mónika (MTK Hungária FC)

Csatárok

Süle Dóra (ETO FC Győr)
Magyarics Zoé (Viktória FC)
Oláh Adrienn (MTK Hungária FC)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...