Utánpótlás: Négyből négy továbbjutás!
U17 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. november. 15., 16:27
Utánpótlás: Négyből négy továbbjutás!

Nagyszerű őszt zártak utánpótlás-válogatottjaink, mind a női, mind a férfi U17-es és U19-es válogatott továbbjutott Eb-selejtező csoportjából.

Négy magyar utánpótlás-válogatott volt érdekelt Eb-selejtezőben az ősz folyamán, és mind a négyen elérték céljukat, bejutottak a tavaszi elitkörbe. Ez önmagában is óriási teljesítmény lenne, de még nagyobb siker, ha hozzátesszük: ezt megelőzően - mióta négy csapatunk indul Eb-sorozatban - még sosem fordult elő olyan, hogy százszázalékos továbbjutási mérleget produkáltak a magyar utánpótlás-válogatottak.

A sikeres szériát a férfi U17-es válogatott nyitotta, amely Szélesi Zoltán vezetésével hazai pályán, a holland, a dán és a liechtensteini válogatott mellől harcolta ki a továbbjutást, legyőzve és megelőzve utóbbi kettőt, másodikként végezve a hollandok mögött.

Időrendben a Schumi Dorottya vezette női U17 következett a sorban, amely október elején szintén itthon lépett pályára, és veretlenül, az azerieket és az észteket magabiztosan legyőzve, a lengyelekkel 2-2-es döntetlent játszva biztosította helyét a tavaszi folytatásban.

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es csapat Montenegróba látogatott, és bár egy szlovákok elleni döntetlennel kezdett, a hazaiakat 6-0-ra verte, majd hatalmas meglepetésre a toronymagas favorit dánok elleni 2-0-ás sikerrelmegszerezte a csoportelsőséget is.

Végül, de nem utolsósorban a férfi U19-es válogatott biztosította helyét az elitkörben: Michael Boris együttese Örményországban előbb peches vereséget szenvedett az olaszoktól, majd a svájciakat 2-1-re, a házigazda örményeket 4-0-ra legyőzve befutott a második helyre.

A nőknél már a sorsolást is megejtették, az U19-es csapat hazai környezetben küzd majd az Eb-részvételért a spanyol, a belga és az orosz válogatottal, míg az U17-es együttes Szerbiában lép pályára márciusban, a házigazdák mellett az írek és a skótok lesznek az ellenfelei.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen
Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...

Döntetlent játszott az angolokkal az U17-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereség az írektől, búcsúztunk az Eb-től

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...