U20: Először zengett fel a Hajrá, magyarok!
U19 férfi   |   Archívum   |   2015. május. 23., 08:26
U20: Először zengett fel a Hajrá, magyarok!

Minden játékos megérkezett Új-Zélandra, ahol Bernd Storck sportigazgató vezetésével, magyar szurkolók támogatása mellett készül a június elsején kezdődő világbajnokságra a válogatott.

A második napon is két edzésen vettek részt az U20-as vb-keret játékosai. Délelőtt egy hosszabb, a támadások felépítését tudatosító foglalkozás szerepelt a programban, délután pedig a fegyelmezett védekezésé volt a főszerep. Az első edzést megtekintette a magyar származású Kiss Imre, a Stuttgarter Kickers korábbi játékosa, aki 1966 óta él Új-Zélandon, és dolgozott számos helyi klubnál labdarúgóedzőként. Vele együtt egy tízfős szurkolótábor is érkezett, így Budapesttől mintegy 18 ezer kilométerre is felhangzott a Hajrá, magyarok!

- Apróságnak tűnhet az ilyesmi, de nem az: sok erőt meríthet az ember a biztatásból. Főleg, egy ilyen fontos esemény előtt, mint ez a korosztályos vébé, amelyen a nemzeti színeket képviseljük - mondta el Kecskés Ákos, az Atalanta védőjátékosa, aki videóinterjút is adott az MLSZ TV számára.



Az időjárás némileg változott a szigeteken, hiszen a pénteki napsütést követően hétvégére beborult az ég, és délutánra az eső is eleredt.

- Távol vagyunk Európától, és nagyon más itt a környezet, a klíma, hiszen itt ősz van most. Mindenesetre, ami a pályákat, az időjárást illeti, egyelőre minden megfelelő – tette hozzá a szegedi születésű Kecskés Ákos.

e3|

A városi sajtó érdeklődésének középpontjába került a magyar csapat, a tudósítók megismerkedtek például Juhász Roland nevével, aki az Atalantában futballozó középhátvéd példaképeként került szóba egy interjú során. Bár a világ ezen részén a rögbi számít az első számú sportágnak, a szervezők igen bizakodóak a vb nézőszámait illetően, és több ezer szurkolót várnak a mieink Észak-Korea elleni mérkőzésére, amelyet megelőz - ugyanazon helyszínen - a brazil-nigériai csoportnyitó-meccs. Ha az időjárási előrejelzések pontosak, akkor a New Plymouth-i stadion gyepe komoly igénybevételnek lesz kitéve, hiszen június elsejéig sok eső érkezik Új-Zéland északi szigetére.

Helyi idő szerint kora délután csatlakozott a kerethez, és így a második mozgás egy részén már jelen is volt a Ferencváros két Magyar Kupa-győztes labdarúgója, Nagy Ádám és Nagy Dominik, akik innentől részt vesznek a felkészülésben. Ünneplésre is volt alkalma a játékosoknak, hiszen pénteken este a válogatott felköszöntötte Sallai Rolandot, a keret egyik legfiatalabb tagját, ugyanis a Puskás Akadémia támadója hivatalosan is felnőtt lett, tegnap töltötte be 18. életévét - de néhány nap múlva már a 20 évesek között szerepelhet.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.