Nem sikerült a bravúr
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. április. 12., 14:05
Nem sikerült a bravúr

Női U19-es válogatottunk 6-0-ás vereséget szenvedett a Németországban zajló Eb-selejtezőtorna második játéknapján a házigazdák ellen. A mieink az első félidőben büntetőt hibáztak.

Nem volt ellenszer a németek ellen

Nagyszerű hangulatban, 3200 néző előtt játszotta második Eb-selejtezőjét a Markó Edina szövetségi edző által vezetett együttes. A Szőcs Réka – Ferbert Anna (Pincze Gabriella, a 24. percben), Borbély Otília, Tálosi Szabina, Tóth Alexandra – Szuh Erika, Stefán Anita (Kopcsa Ramona, a szünetben), Rácz Zsófia (Váradi Ágnes, a 88. percben), Ferencsik Evelin – Várkonyi Orsolya, Jakabfi Zsanett összeállításban játszó korosztályos csapat nem tudott ellenállni az európai élvonalba tartozó német együttes rohamainak - a hazaiak hamar megszerezték a vezetést. Már 4-0 volt az eredmény a 36. percben, amikor a magyar csapat büntetőhöz jutott, de a tizenegyest Jakabfi Zsanett elhibázta, így nem sikerült a szépítés. A második félidőt is a németek uralták, s a házigazdák végül 6-0-ra győztek.

A találkozót követően Markó Edina nyilatkozott az mlsz.hu-nak.
- Ez a realitás - szögezte le. - A két együttes között hatalmas a különbség: a németek gyorsabbak, erősebbek, képzettebbek… Ugyanakkor tudom, hogy a lányok mindent megtettek a jó szereplés érdekében. El kell gyorsan feledni ezt az eredményt, és az új feladatra, a svédek elleni zárómeccsre kell koncentrálnunk.

A nap másik összecsapásán, a Svédország-Skócia meccsen nem született gól. A magyar válogatott vasárnap a svédekkel csap össze.

A csoport állása

1. Németország 6 pont
2. Skócia 2 pont
3. Svédország 1 pont
4. Magyarország 1 pont


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.