Legyőztük Spanyolországot és elődöntősök vagyunk
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. július. 17., 20:39
Legyőztük Spanyolországot és elődöntősök vagyunk

U19-es válogatottunk csütörtökön az aktuális Európa-bajnok, Spanyolország ellen lépett pályára a csehországi kontinenstornán. Sisa Tibor együttese szervezett, remek futballt produkálva, Nagy Olivér góljával 1-0-ra győzött, és már biztos, hogy ott lesz a jövő évi egyiptomi világbajnokságon - valamint az is, hogy bejutott az Eb legjobb négy csapata közé.

A jó csapatjáték eredménye a siker

Válogatottunk második, Spanyolország elleni csoportmeccse a csehországi Európa-bajnokságon két egyenrangú ellenfél párharcát hozta. Sőt, időnként a magyar válogatott akciói veszélyesebbnek is tűntek, mint a kontinensbajnoki címvédő támadásai.

Vátogatottunk bátran, fantáziadúsan játszott

Védekezésünk láthatóan szervezettebb volt, mint a Bulgária elleni találkozón, és ennek eredményeként már a középpályán sok akciót állítottunk meg úgy, hogy a szerelést rögtön magyar kontratámadás követhette. Bár a mieinknek elméletben az egy pont többet jelentett volna, mint Ginés Meléndez tanítványainak, csapatunk tagjai egyáltalán nem mondtak le a kezdeményezésről és bátor, fantáziadús játékot mutattak be.

A második játékrészben még rá is tettek egy lapáttal a mieink, akik sorra alakították ki az ígéretes helyzeteket. A 71. percben Présinger Ádám, csapatunk bal oldali védője ívelte át úgy a labdát a jobb oldalra, hogy ott az érkező jobbhátvéd (!) Nagy Olivér a kapuval szemben lőhetett - és értékesítette is helyzetét. Bár ezt követően a spanyolok is dolgoztak ki ziccereket, a mieink szervezett, tudatos és bátor játékával egészen a mérkőzés lefújásáig semmit sem tudtak kezdeni.

A jó játékhoz és a remek eredmény eléréséhez

Már biztos, hogy ijutottunk a jövő évi egyiptomi U20-as világbajnokságra

természetesen szükség volt a több mint 1000 fős magyar szurkolótábor lelkes buzdítására is.

Fiataljaink teljesen megérdemelten győztek az Európa-bajnoki cím védőjével szemben - és már biztos, hogy kijutottak a jövő évi, Egyiptomban rendezendő U20-as világbajnokságra.

Jöhetnek az öröm percei

- Fantasztikus játékosok alkotnak egy nagyszerű csapatot: ez a magyar U19-es válogatott - nyilatkozta honlapunknak a mérkőzés után Sisa Tibor szövetségi edző. - Együttesünket kiválóan támogatta a csodálatos szurkolótábor, amelynek buzdítása hatalmas erőt adott a fiataloknak. Óriási lépést tettünk előre, második Európa-bajnoki mérkőzésünkön is el tudtuk érni kitűzött célunkat. Most az öröm percei következnek, fontos, hogy a sikert ki is tudjuk élvezni.


A találkozó tudósítása ide kattintva olvasható.

A csoport csoport másik mérkőzésén Németország 3-0-ra győzött Bulgária ellen, azaz Magyarországgal együtt bejutott az elődöntőbe.

Az A-csoport állása

1. Németország 6 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Spanyolország 0 pont
4. Bulgária 0 pont


A B-csoportban az Olaszország - Anglia és a Csehország - Görögország meccs egyaránt 0-0-ra végződött.

A B-csoport állása

1. Csehország 4 pont
2. Görögország 2 pont
3. Olaszország 2 pont
4. Anglia 1 pont


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.