Koman Vladimir: Ismételjék meg a mi eredményünket!
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. július. 14., 16:44
Koman Vladimir: Ismételjék meg a mi eredményünket!

Koman Vladimir Európa-bajnoki és világbajnoki bronzérmet is szerzett magyar korosztályos válogatott tagjaként, és hasonló élményt kíván a szombaton kezdődő Európa-bajnokságra a jelenlegi U19-es együttesnek is.

A magyar U19-es válogatott 2008-ban a harmadik lett a csehországi Európa-bajnokságon, majd egy évvel később az U20-as világbajnokságról is bronzéremmel tért haza. Annak az együttesnek a csapatkapitánya Koman Vladimir volt, aki az mlsz.hu kérésére felidézte néhány élményét az Eb-ről. A ma már az A-válogatottban számításban vett középpályás elmondta: érmes helyezést vár Mészöly Géza csapatától.

- Mindenképpen érdemes megnézni a torna mérkőzéseit és szurkolni a magyaroknak az U19-es Európa-bajnokságon, mert úgy érzem, jó esély van egy sikeres szereplésre – mondta az mlsz.hu-nak Koman Vladimir. - Sok tehetséges fiatal játszik nálunk, a győri középpályással, Kalmár Zsolttal már többször is találkoztam a felnőtt válogatottban, és nagyon jó játékosnak tartom. Szívesen emlékszem az 1989-es korosztály U19-es Eb-szereplésére attól függetlenül, hogy akkoriban kicsit csalódottan éltük meg, hogy lemaradtunk a fináléról, mert igen közel álltunk a döntőbe kerüléshez. Persze, utólag a bronzérem miatt sem kellett szégyenkeznünk. Kitörölhetetlen élmény a spanyolok elleni csoportmérkőzés, amikor Nagy Olivér kétszer is kiosztott egy kötényt Jordi Albának, aki azóta szép karriert futott be. Abból a spanyol csapatból David De Gea, Alba és César Azpilicueta már a felnőtt világbajnokságon is szerepelt. Nagyon remélem, hogy a mi U19-eseink továbbjutnak a csoportból, nekik is összejöhet egy szép sikersorozat. Hazai közönség előtt minden támogatást meg kell kapniuk a srácoknak, hogy hosszú idő után ismét sikernek örülhessünk a magyar labdarúgásban.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.