Játékvezetés: folytatódik a nemzetközi nagyüzem
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. június. 07., 11:00
Játékvezetés: folytatódik a nemzetközi nagyüzem

Az UEFA Játékvezető Bizottság vezetőitől még mindig érkeznek gratulációk a szövetségbe játékvezetőink sikeres Bajnokok Ligája-döntőjével kapcsolatban, szerencsére azonban nincs megállás, és nap mint nap új feladatok során kell bizonyítaniuk a nemzetközi keret tagjainak.

A Toulonban zajló 21 éven aluliak tornája a végéhez közeledik. A magyar trió kiváló szakmai értékelést kapott a Kolumbia - Elefántcsontpart mérkőzés levezetése után. Az eseménydús találkozón mind a játékvezetőnek, mind az asszisztenseknek nagyon nehéz feladata volt, de azt remekül látták el, minden fontos döntésüket jól igazolták a televíziós felvételek. Ezek után nem meglepetés, hogy szerda este 20 órakor az Andó-Szabó Sándor, Tóth Vencel, Lémon Oszkár alkotta csapatra bízták a pikánsnak ígérkező Franciaország - Olaszország elődöntő dirigálását, melyet ezúttal is élőben láthatunk a Eurosport csatornáján.

 

Az Olaszországban zajló női U19-es Eb-döntőben is érdekeltek vagyunk. A csoporttalálkozókon hiba nélkül működő Hima Andrea asszisztensüket további feladatokkal bízta meg az UEFA JB jelenlévő képviselője, így - ellentétben több társával - neki nem kellett idő előtt hazautaznia. Szerdán az Olaszország - Norvégia elődöntőben segítheti a francia játékvezetőt.

 

Amint azt korábban jeleztük, a Kolumbiában július végén kezdődő FIFA U20-as világbajnokságon is lesz magyar érdekeltség, a hat európai trió egyikét Vad István, Ring György és Szpisják Zsolt alkotja. A FIFA és UEFA is felhívta a szövetségek figyelmét, hogy kiemelten foglalkozzanak a felkészítéssel, hiszen a fizikai tesztet 2640 méteres tengerszint feletti magasságon kell majd teljesíteni.

 

Mint tudjuk - bár erre hazánkban még nem volt példa - aki nem tesz eleget a követelményeknek, azt azonnal hazaküldik. Ettől a magyar csapat tagjainak aligha kell tartania, de Vadék június második felében a játékvezetők edzőjével, Sáfár Sándorral együtt néhány napot Ausztriában, hasonló magasságon készülnek majd, ismerkedve a számukra szokatlan körülményekkel.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.