Győzelemmel zártuk az elitkört
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. június. 05., 21:15
Győzelemmel zártuk az elitkört

A magyar U19-es válogatott utolsó mérkőzésén 4-2-es győzelmet aratott a macedónok ellen, ezzel csoportharmadikként zárta a törökországi Eb-selejtező elitkört.

A németek és a törökök elleni vereség után válogatottunk a macedónok ellen zárta az Eb-selejtező elitkört, és bár a továbbjutásra már nem volt esély, a mieink mindenképpen szerették volna győzelemmel zárni a sorozatot. Ez sikerült is, a Nacsa Péter – Oláh Zsolt, Farkas Norbert, Kelemen Dávid, Vernes Richárd (Nagy Gergő, 66) – Szolnoki Roland, Ugrai Roland (Elek Bence, 79), Baráth Botond, Skriba Máté – Czár Richárd, Erdélyi László összetételű csapat 4-2-re legyőzte ellenfelét, és a csoport harmadik helyén végzett.

 

Bár a 26. percben a macedónok szereztek vezetést, a 34. percben Skriba Máté büntetőből egyenlített, az esetnél a macedónok szabálytalankodó védőjét kiállította a játékvezető. Az 53. percben ismét tizenegyeshez jutottunk, Skriba ezúttal is értékesítette a büntetőt, ezzel már nálunk volt az előny. A 71. percben Szolnoki Roland magabiztossá tette a magyar vezetést, s bár egy perccel később az ellenfél is betalált, a játékvezető a 74. percben újabb macedón játékosnak mutatta fel a piros lapot, és innen már óriási fölényben futballozott a magyar válogatott. A találkozó végén kihasználtuk a kettős emberelőnyt, Nagy Gergő állította be a 4-2-es végeredményt.

 

A csoport másik meccsén Törökország 1-0-ra legyőzte a németeket, ezzel a házigazdák jutottak ki a romániai kontinensviadalra.

 

- Nagyon kellett ez a siker, örülök, hogy győzelemmel zártuk a tornát - értékelt a lefújás után Szepessy László. - Nem volt könnyű meccs, nehezen tudtuk megtörni a macedón csapatot. Az utolsó percig küzdelemre késztetett bennünket az ellenfél, érezhetően sokat kivettek játékosainkból az elmúlt napok mérkőzései. Úgy érzem, a tornán a realitás érvényesült, a törökök voltak az elitkör legjobbjai, megérdemelten jutottak tovább. Kis szerencsével a németek ellen játszhattunk volna egy szoros meccset, és a házigazdák ellen is másképp alakult volna az eredmény, ha nem állítják ki három játékosunkat. A torna megmutatta, hogy nagyon sok munkára lesz még szükség ennél a korosztálynál, a futballistáktól ugyanis teljesen idegen volt az a ritmus, amivel az első két meccsen szembesültek, és megtapasztalhatták, hogy mind dinamikában, mind csapatjátékban van még hová fejlődniük.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.