Nyert és továbbjutott a női U17-es válogatott
U17 női   |   Archívum   |   2014. október. 13., 15:44
Nyert és továbbjutott a női U17-es válogatott

Második Európa-bajnoki selejtezőjét is megnyerte a Lévay Andrea vezette női U17-es válogatott a hazai rendezésű minitornán.

A portugálok ellen 2-0-ra megnyert mérkőzést követően Azerbajdzsán korosztályos csapata volt a magyar válogatott ellenfele a női U17-es Eb-selejtező minitornán. A büki összecsapást nem kezdte jól együttesünk, de az első tíz perc döcögős játéka után feljavult a teljesítményünk, és egymás után alakítottuk ki a kecsegtető lehetőségeket. Érett a vezető gól, de egészen a félidő hajrájáig kellett rá várni, ekkor egy jobb oldali beadás után Magyarics Zoé lőtt a hálóba (1-0).

A második félidőt sem kezdtük jól, de az azeriek egyenlítő gólja nem volt benne a levegőben, az 52. percben mégis eredményesek voltak a vendégek, egy szabadrúgás után röviden szabadítottunk fel, Ozdemir pedig távolról szép gólt szerzett (1-1). Az egyenlítést követően visszavettük az irányítást, és a 71. percben Magyarics Zoé egy szenzációs távoli lövéssel megszerezte a második gólunkat is (2-1). A hajrában a csereként beállt Krascsenics Csilla tromfolt rá csapattársa találatára, ő is egy távoli bombával vette be az azeri kaput, és állította be a 3-1-es végeredményt.

A csoport másik meccsén a svájciak 2-1-re legyőzték a portugálokat, ezzel eldőlt, hogy a csütörtöki utolsó játéknap eredményétől függetlenül a magyar és a svájci együttes jutott tovább a tavaszi elitkörbe.

- Végig nagyon fegyelmezetten küzdött a csapat, a nehezebb periódusban a szívük vitte előre a lányokat - értékelt a lefújás után Lévay Andrea. - Tudtam, hogy kínkeserves lesz ez a nyolcvan perc, ezúttal ugyanis nem voltunk annyira frissek, mint a szombati mérkőzésen. Nagyszerűen küzdöttek a játékosok, mindenkinek példaértékű volt a hozzáállása, gratulálok nekik a győzelemhez, és a kiharcolt továbbjutáshoz.

Magyarország-Azerbajdzsán 3-1 (1-0)
Magyarország: Varga Luca - Csányi Diána, Rozmis Gabriella, Németh Hanna, Pilán Tímea - Török Kitti - Gruber Brigitta (Csiki Anna, 41.), Szakonyi Emese (Vancsik Viktória, 72.), Krascsenincs Petra, Magyarics Zoé - Kocsán Petra (Krascsenics Csilla, 58.)

[galleryRel id="78657|Női U17: Magyarország-Azerbajdzsán]


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.