Női U17: nem tudtuk sikerrel venni az utolsó akadályt
U17 női   |   Archívum   |   2017. március. 18., 15:39
Női U17: nem tudtuk sikerrel venni az utolsó akadályt

Női U17-es válogatottunk egy skótok elleni 1-1-gyel kezdte meg szereplését a szerbiai Eb-selejtező elitkörben, majd 1-0-ra legyőzte a szerbeket, így két forduló után négy ponttal, a csoport élén várta a szintén négy ponttal álló írek elleni utolsó csoportmérkőzést.

Női U17-es válogatottunk egy skótok elleni 1-1-gyel kezdte meg szereplését a szerbiai Eb-selejtező elitkörben, majd 1-0-ra legyőzte a szerbeket, így két forduló után négy ponttal, a csoport élén várta a szintén négy ponttal álló írek elleni utolsó csoportmérkőzést. Miután csak a csoportelsők biztos résztvevői az Európa-bajnokságnak, a találkozó tétje óriási volt: a csehországi Eb-n való részvétel.

Női válogatott még sosem harcolta ki selejtezőben az Eb-részvételt (2005-ben rendezőként egy korosztályos csapatunk ugyanakkor már szerepelt kontinensviadalon), így nem túlzás azt állítani, hogy történelmi jelentőségű meccs várt a mieinkre. Elutazott a találkozóra Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint a szövetség vezetőségének több tagja is, illetve szép számú magyar szurkolótábor biztatta a lányokat a belgrádi Zemun-stadionban.

A magyar válogatott kezdte aktívabban a meccset, de az írek szerezték meg a vezetést, a 13. percben Payne szabadrúgását követően a labda a keresztlécről Terestyéni Annára, onnan pedig a gólvonal mögé pattant (0-1).

DSC_6060|

A gól után az írek nem siettették a játékot, de nem tudták megtartani a labdákat, így a mieink mezőnyfölényben játszottak, és több ígéretes akciót is vezettek. Az ellenfél kapuja előtt azonban hiányzott az a plusz a játékunkból, amire szükség lett volna a helyzetek kialakításához. Adódott azért lehetőség az egyenlítésre, a 34. percben Vachter Fanni távolról a keresztlécet találta telibe, így szünetig maradt az egygólos ír vezetés.

A második félidő eleje az agresszívan letámadó íreké volt, nehezen tudtuk kihozni a térfelünkről a labdát, az ellenfél a labdaszerzései után többször is átjátszotta a védelmünket, de kimaradtak a helyzetei. Schumi Dorottya két cserével próbálta stabilizálni a játékunkat, Pusztai Sára és Kovács Eszter álltak be. Az ír válogatott nem tette meg azt a szívességet, hogy beáll védekezni, és próbálja megtartani az egygólos előnyt, így hiába kellett gólt szereznünk, ritkán jutottunk el az ellenfél kapuja elé.

Az utolsó negyedórára a játékosok minden erőtartalékukat mozgósították, támadóbb szellemű lett a csapat, de hiába szorítottuk be a hajrában az ellenfelet a kapuja elé, nem sikerült feltörni az ír védelmet - az eredmény nem változott a lefújásig. Győzelmével Írország biztosította helyét a csehországi Európa-bajnokságon, a mieink a harmadik helyen zárták a tornát.

- Elmondhatatlanul csalódottak vagyunk, mert végül egy távoli szabadrúgásgóllal maradtunk alul egy olyan mérkőzésen, amiben benne volt a jobb eredmény elérése - értékelt a mérkőzés után Schumi Dorottya. - Jól kezdtük a találkozót, irányítottuk a játékot, és a gól sem törte meg a játékunkat. Az egész csapat példásan küzdött, a játékosok mindent megtettek a pályán, sajnos az ellenfél kapufája után a hálóba pattant a labda, a mi kapufánk után pedig kifelé. A második félidőre annyira elfáradtak a lányok, hogy már nem tudtak higgadtan futballozni, pontatlan lett a játékunk, nem jó döntéseket hoztunk, és nem tudtunk kiegyenlíteni. Közel jártunk a célunk eléréséhez, és az utolsó pillanatban buktunk el, ez érthetően mindenkit nagy csalódottsággal tölt el.

Magyarország-Írország 0-1 (0-1)
Magyarország: Terestyéni Anna - Nagy Virág, Kovács Laura, Fördős Beatrix, Csolti Réka - Pulins Brigitta, Tolnai Katalin (Pusztai Sára, 52.) - Czellér Dorottya, Vachter Fanni (csk) (Dorner Dóra, 73.), Pintye Vivien - Nagy Vanessza (Kovács Eszter, 52.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.