Női U16: fölényes győzelemmel kezdett a válogatott
U17 női   |   Archívum   |   2015. április. 22., 19:29
Női U16: fölényes győzelemmel kezdett a válogatott

Megkezdte szereplését a romániai UEFA Development Tornán résztvevő női U16-os válogatottunk, az első ellenfél Bulgária volt.

Turtóczki Sándor csapatára négy mérkőzés vár a héten a romániai UEFA Development Tornán, ezek közül az első összecsapás a bolgárok elleni találkozó volt. A mieink már az első 20 percben is fölényben játszottak, de ebben a periódusban még sok volt a hiba a játékunkban, ezért a bolgárok megúszták kapott gól nélkül. A 21. percben megszületett a régóta érő első magyar találat, melyet Szehofner Vivien szerzett. Még a szünet előtt, a 38. percben növeltük az előnyt, ekkor Fél Patrícia volt eredményes. A fordulás után Kiss Stella is betalált, de az igazi góleső a hajrában következett, a 70. percben Kiss Stella szerezte meg a csapat negyedik, saját maga második találatát, majd a hátralévő 10 percben Haraszti Fanni, Bátori Boglárka, Haraszti Fanni volt a gólszerzőink sorrendje, így alakult ki a 7-0-ás végeredmény.

A mieink pénteken Moldova korosztályos csapata ellen folytatják szereplésüket a viadalon.

- Bár nem ez volt az első nemzetközi meccsünk, még rutintalanok a lányok a nemzetközi porondon, ez volt az oka annak, hogy idegesen kezdtünk, pontatlan volt a játékunk, sok volt a ki nem kényszerített hiba, ezért nem is alakult ki folyamatos játék a találkozó elején - mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor. - A bolgárok próbáltak szervezetten védekezni, de ellentámadásokra nem maradt erejük, helyzetet sem tudtak kialakítani a kapunk előtt. A második gól megnyugtatta a csapatot, a második félidő már végig a mi elképzeléseink szerint alakult. A hajrára a bolgárok teljesen elfáradtak, irányítottunk, helyzeteket alakítottunk ki, gólokat lőttünk. Dicséret illeti a lányokat, becsületesen dolgoztak, de sokat lehet még javítani a teljesítményünkön. Kiindulásnak elfogadható volt a mai mérkőzés, de a torna további mérkőzéseink jóval nehezebb dolgunk lesz.

Magyarország-Bulgária 7-0 (2-0)
Magyarország: Szabó Enikő - Fél Patrícia (Anda Letícia, 63.), Fülöp Adél, Csiki Anna, Fél Alexandra (Hatala Boglárka, 56.) - Kiss Stella, Csigi Eszter (Kurai Nikolett, 63.), Fai Szilvia (Bátorfi Boglárka, 41.), Szehofner Vivien (Haraszti Fanni, 41.)- Zágonyi Barbara, Kiss Orsolya

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.