Győzelemmel zárt Ukrajnában a női U17-es válogatott
U17 női   |   Archívum   |   2013. június. 29., 13:04
Győzelemmel zárt Ukrajnában a női U17-es válogatott

A Lvivben rendezett UEFA Development Torna zárónapján Lévay Andrea együttese 3-1-re legyőzte a házigazda ukránokat.

A skótok U19-es csapatától elszenvedett 3-2-es vereség után szombat reggel a házigazda ukránok ellen lépett pályára U17-es válogatottunk. A mieink egyik legjobb játékosa, Kaján Zsanett a pénteki mérkőzésen megsérült, ezért az ő szerepeltetését nem kockáztatta meg a szakmai stáb.

Jól kezdtük a meccset, az 5. percben Szabó Viktória futott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből visszagurított az érkező Csányi Diánához, aki magabiztosan használta ki a ziccert, és megszerezte a mieink vezető találatát. A folytatásban többet birtokoltuk a labdát, de sok volt a pontatlanság a pályán, a játék tördelésére berendezkedő hazaiak sikerrel állították meg az akcióinkat.

A második félidő elején az ukránok egyenlítettek, de a folytatásban feljavult a játékunk, és a 60., majd 62. percben is szereztünk egy-egy gólt, előbb Grúber Brigitta volt eredményes egy jobb oldali akció végén, majd az előző találatnál gólpasszt adó Krascsenics Petra lőtt a hálóba Szakonyi Emese passzából, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

- Kaján Zsanett hiánya kicsit visszafogta a csapatot, nem játszottunk jól, kapkodtunk, idegesen játszottunk, sok volt a pontatlan passzunk - mondta a lefújás után Lévay Andrea. - Többen mélyen tudásuk alatt teljesítettek ma, de a második félidei cserék felrázták a társaságot, és két góllal eldöntöttük a meccset. A tegnapi mérkőzés sokat kivett belőlünk, és a korai kezdési időpont sem volt ideális, de a játékosok becsületesen küzdöttek, és a visszafogott teljesítmény ellenére megérdemelt győzelemmel zárták a tornát.

Női U17-es UEFA Development Torna
Ukrajna - Magyarország 1-3 (0-1)
Magyarország: Samu Anna - Andriska Renáta (Nagypál Fatima, 70.), Horti Boglárka (Balázs Eszter, 70.), Vancsik Viktória, Szabó Viktória - Fenyvesi Evelin, Krascsenics Csilla (Rozmis Gabriella, 41.) - Kocsán Petra (Szakonyi Emese, 47.), Csányi Diána (Bokor Adrienn, 66.), Diószegi Fanni (Grúber Brigitta, 47.) - Krascsenics Petra

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.