U16: másodszor is az olaszok örülhettek

2017-11-23 10:22:40

U16-os válogatottunk csütörtökön is kétgólos vereséggel zárta az olaszok elleni felkészülési mérkőzését.

A mieink kedden 3-1-es vereséget szenvedtek az olaszok ellen Telkiben, és sok szempontból a csütörtöki visszavágó is hasonló forgatókönyv mellett zajlott, mint a két nappal ezelőtti. Az olaszok kedden a 3., most az 1. percben szereztek vezetést, ezúttal egy szögletből vették be a kapunkat. A 16. percben Molnár Rajmund révén egyenlítettünk, és az első 40 perc végéig nem változott az eredmény. A második játékrészt is rosszul kezdtük, az olaszok a 45. percben szereztek ismét vezetést, majd az 50. percben egy egyéni hibánkból megduplázták az előnyüket. A lefújásig nem változott a végeredmény, az olasz válogatott megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

- Ezen a mérkőzésen is kirajzolódott a két csapat között lévő technikai és fizikai különbség az olaszok javára. Ezt megpróbáltuk fegyelmezett csapatjátékkal ellensúlyozni, de csak a mérkőzés egyes periódusaiban sikerült kiegyenlítetté tennünk a mérkőzést. A második félidőt nagyon rosszul kezdtük, az olaszok ezt kihasználva öt perc alatt eldöntötték a mérkőzést. A vereségek ellenére is megérte az remek képességű játékosokból álló olaszokkal lekötni ezt a két mérkőzést, mert sokat tanulhattunk a kétszer nyolcvan percből, és a játékosok láthatták, miben kell még fejlődniük az egy év múlva esedékes első tétmérkőzésekig - nyilatkozta a meccs után Preisinger Sándor szövetségi edző. 

Magyarország-Olaszország 1-3 (1-1)

Magyarország: Németh Márk - Szabados Attila (Hosszú Zétény, 41.), Posztobányi Patrik, Török Kevin (Berekali Márk, 41.), Bischoff Marcell (Bekker Roland, 41.) - Godányi Dominik, Ominger Gergő (Kata Mihály, 41.) - Zuigéber Ákos (Komáromi György, 41.), Szalay Szabolcs (Kenderesi Dávid, 51.), László Dávid (Horváth Milán, 64.) - Molnár Rajmund


Kapcsolódó cikkek

U16: a frissesség hiányzott az Espanyol ellen

Kevesebb mint 24 órával a Barcelona elleni 2-2-es döntetlent követően ismét pályára lépett a katalán fővárosban edzőtáborozó U16-os válogatott, az ellenfél ezúttal az Espanyol korosztályos együttese volt.

Sikerült visszavágni az osztrákoknak

U16-os válogatottunk ma ismét megmérkőzött Ausztria korosztályos csapatával, Pisont István együttese ezúttal Mosonmagyaróváron lépett pályára. Együttesünk visszavágott a keddi vereségért, 3-1-re győzte le ellenfelét.

Alaposan átalakult a keret

A vasárnapi, 2-1-es győzelem után U16-os válogatottunk szerdán 17 órakor a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában ismét megmérkőzik a hazánkban edzőtáborozó Egyesült Arab Emirátusok korosztályos együttesével.

U16: másodszor is az olaszok örülhettek

U16-os válogatottunk csütörtökön is kétgólos vereséggel zárta az olaszok elleni felkészülési mérkőzését.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017