U16: a frissesség hiányzott az Espanyol ellen
U16 férfi   |   Archívum   |   2014. május. 29., 23:19
U16: a frissesség hiányzott az Espanyol ellen

Kevesebb mint 24 órával a Barcelona elleni 2-2-es döntetlent követően ismét pályára lépett a katalán fővárosban edzőtáborozó U16-os válogatott, az ellenfél ezúttal az Espanyol korosztályos együttese volt.

A magyar válogatott jól kezdett, az első tíz percben fölényben játszott, ezt követően azonban kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét csapat felvállalta a bátor támadójátékot, ezért sok helyzetet, változatos játékot hozott a meccs, a lehetőségek azonban sorra kimaradtak.

A második félidőt is a magyar válogatott kezdte jobban, de a meccs hajrájához közeledve kijött a mieinken a két meccs közti rövid pihenő okozta fáradtság, és egy szögletünket követően a hazaiak kontrát tudtak indítani, amit góllal fejeztek be. A végén rengeteg energiát mozgósított a csapat az egyenlítés érdekében, de hiányzott a frissesség a játékunkból, az Espanyol megőrizte előnyét.

- Huszonnégy órán belül a második meccset játszottuk le, ráadásul a Barcelona elleni nagy iramú összecsapás rengeteget kivett a csapatból, ezért tompábbak voltunk, mint ellenfelünk - értékelt a találkozót követően Belvon Attila. - Az Espanyol egyszerűbb futballt játszott, mint a Barcelona, de gyorsabbak, dinamikusabbak voltak a játékosai, akik főként erre az előnyükre építettek a mérkőzésen. Mindkét együttes sok akciót vezetett, élvezetes meccs kerekedett ki a találkozóból, nálunk elsősorban a frissesség hiányzott a jobb eredményhez. Nem sikerült győzelemmel zárni a túrát, ezért kicsit szomorúan térünk haza, ettől függetlenül értékes edzőtáborozáson vagyunk túl, szokhattuk a nemzetközi ritmust, megfigyelhettük, mik azok a hiányosságaink, amelyek eltüntetésén dolgoznunk kell még a tétmeccsekig.

Az U16-os válogatott június közepén újabb felkészülési mérkőzéseket játszik, egy UEFA Development tornán vesz részt Szlovéniában.

Espanyol-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország:
Vajda Dániel (Balogh Péter, 41.) - Szalai András (Kretz Bálint, 41.), Czeglédy Levente (Bíró Bence, 60.), Tóth Bence, Gergényi Bence (Cseszlai Bence, 41.) - Vogyicska Bálint (Szőke Dániel, 41.), Szabó Bence (Tóth Dávid, 41.), Tajti Mátyás (Szabó Bence, 59.) - Herjeczki Kristóf (Dragóner Filip, 41.), Bíró Bence (Kerekes Krisztián, 41., Herjeczki Kristóf, 60.), Kovács Dávid (Vogyicska Bálint, 59.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.