Kemény felkészülési meccs előtt a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2017. szeptember. 14., 11:57
Kemény felkészülési meccs előtt a női A-válogatott

A magyar női A-válogatott Telkiben játszik felkészülési mérkőzést csütörtökön 17 órától Skócia ellen.

A magyar női A-válogatott hamarosan megkezdi vb-selejtező sorozatát, ráadásul nem kisebb ellenféllel szemben, mint a 2017-es hollandiai Eb-n ezüstéremig jutó Dánia ellen. Markó Edina csapata szeptember 19-én, a gyirmóti Alcufer Stadionban fogadja majd a dánokat. 

A magyar válogatott Telkiben készül a mérkőzésre, az összetartás során sok fiatal is lehetőséget kap a bizonyításra, majd a vb-selejtező sorozat előtt, szeptember 14-én egy skótok elleni felkészülési mérkőzés szerepel a programban. A felkészülést nehezíti, hogy számos sérülés hátráltatja a csapatot. 

– Mivel két mérkőzés is áll előttünk, egy bővebb 23 mezőnyjátékosból, és három kapusból álló kerettel készülünk. Sajnos több hiányzónk is akad: Tóth Gabriella, a Werder Bremen balhátvédje nem lehet velünk, Zeller Dóra még a Balaton Kupán szenvedett keresztszalagszakadást, Zágor Bernadettnek a combizma sérült, és Szarvas Alexandra sem léphet majd pályára. Emellett Tálosi Szabina bokasérüléssel küzd, de remélem, hogy a dánok elleni meccsre össze tudja rakni az orvosi stáb, Szeitl Szilvia pedig gyomorproblémákkal küzd. Ettől függetlenül elszántan készülünk az előttünk álló kihívásokra, a skótok elleni mérkőzés remek erőfelmérő lesz, szeretnék sok játékosnak lehetőséget adni, hogy tudjam, hol tartunk, ki milyen formában van, és ennek a fényében döntünk majd a dánok elleni kezdőcsapatról – mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzés előtt Markó Edina szövetségi kapitány. 

Csütörtöki ellenfelünk a 22. helyen áll a világranglistán, és kvalifikálta magát a 2017-es hollandia Európa-bajnokságra is, amelyen a csoportban vereséget szenvedett Angliától és Portugáliától, ugyanakkor legyőzte a csoportmásodik spanyolokat.

– Mióta lekötöttük a skótok elleni felkészülési mérkőzést, minden meccsüket láttam videón, az InStat segítségével is kielemeztük a csapatot. De milyen az élet, nemcsak a dánoknál, hanem a skótoknál is kapitányváltás volt a közelmúltban, így nem tudhatjuk pontosan, mit játszik majd az ellenfelünk, ugyanakkor több variációra is fel vagyunk készülve, tudunk reagálni az esetleges váltásokra. Két játékos kivételével az Eb-csapattal érkezik Skócia. Nagyon dinamikus futballt játszik az ellenfelünk, több játékosuk is a Angliában játszik a Chelsea vagy az Arsenal csapataiban, egyénileg és csapatként is erősek. Remek összecsapásra számítok, ugyanakkor a számunkra a keddi vb-selejtező a legfontosabb – fogalmazott a szövetségi kapitány. 

A női A-válogatottra váró mérkőzések: 
Szeptember 14., 17:00, Magyarország–Skócia (felkészülési mérkőzés, Telki)
Szeptember 19., 18:00, Magyarország–Dánia (vb-selejtező, Gyirmót, Alcufer Stadion)

Ami a vb-selejtezőket illeti: a selejtezősorozatban 35 csapat vesz részt, hét darab ötös csoportban zajlanak a küzdelmek. A magyar válogatott a negyedik kalapba kapott besorolást, vagyis három magasabban és egy alacsonyabban rangsorolt válogatottal kell majd megküzdenie a vb-t érő első, és a rájátszásra esélyt adó második helyért. Az ötödik kalapból a horvátokat, a harmadikból az ukránokat, a másodikból a dánokat, az elsőből pedig a svédeket sorsolták ki a mieink mellé, ennél nehezebb csoport talán nem is jöhetett volna össze a válogatottunk számára. 

A csoportok győztesei automatikus résztvevői lesznek a 2019-es, franciaországi világbajnokságnak, a hét csoport négy legjobb második helyezettje pedig rájátszás során harcolhatja ki a vb-részvételt. 

A selejtezők programja

2017. szeptember 19. Magyarország–Dánia
2017. október 19. Magyarország–Horvátország
2017. október 24. Svédország–Magyarország
2017. november 24. Magyarország–Ukrajna
2018. április 5. Magyarország–Svédország
2018. április 9. Horvátország–Magyarország
2018. június 12. Dánia–Magyarország
2018. szeptember 4. Ukrajna–Magyarország

A magyar válogatott SKócia és Dánia ellen készülő kerete:

Kapusok:
1. Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
2. Bíró Barbara (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
3. Németh Júlia (Ferencvárosi TC)

Védők: 
4. Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
5. Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
6. Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
7. Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC) 
8. Papp Dóra (MTK Hungária FC)
9. Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
10. Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
11. Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
12. Balogh Henrietta (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
13. Turányi Lilla (MTK Hungária FC)

Középpályások:
14. Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
15. Rácz Zsófia (PSV Eindhoven) 
16. Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC) 
17. Csiszár Henrietta (FC Bayer04 Leverkusen)
18. Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC)
19. Magyarics Zoé (FC Südburgenland)
20. Csányi Diána (MTK Hungária FC)
21. Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
22. Sipos Lilla (ETO FC Győr)

Csatárok:
23. Vágó Fanni (SKN ST. Pölten)
24. Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
25. Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
26. Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...

Női U17: Újabb jó kezdés, de újabb vereség Törökország ellen
Meccsbeszámoló
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...