A dánok érvényre juttatták a papírformát Gyirmóton
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2017. szeptember. 19., 19:51
A dánok érvényre juttatták a papírformát Gyirmóton

Női A-válogatottunk sokáig jól tartotta magát a dánok elleni vb-selejtezőn, de a második félidőre az Eb-ezüstérmes felőrölte a mieink erejét, és magabiztos győzelmet aratott.

A magyar válogatott nem volt szerencsés a vb-selejtező sorozat sorsolásakor, a 2016-os olimpia ezüstérmese, a svéd együttes mellett azt a dán válogatottat is megkapta ellenfélnek, amely az idei Európa-bajnokságon játszott döntőt (a két skandináv csapat mellett az ukránok és a horvátok szerepelnek a csoportunkban). 

A dánok elleni sorozatnyitányra a sérültjeinek nagy része felépült, a térdműtétje után lábadozó Zeller Dóra mellett csak a bokasérüléssel bajlódó Sipos Lilla játékára nem számíthatott Markó Edina. 

Bátor játékkal kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, olyannyira, hogy a 4. percben akár a vezetést is megszerezhette volna, Vágó Fanni passzát követően Csiszár Henrietta lőhetett kissé éles szögből, a dán kapus védett. A vendégek hamar magukhoz ragadták az irányítást, a magyar védelemnek bőven akadt dolga, elsősorban a mélységi passzokat követően tudtak helyzetbe kerülni a dánok. A mieinket dicsérte azonban, hogy rendre odaért egy blokkoló játékos, így Bíró Barbarának nem volt komoly dolga a kapuban. 

A 27. percben Harder esett el a tizenhatoson belül Szeitl Szilvia szorításában, a játékvezető szigorú ítéletet hozott: tizenegyest ítélt, amit Nadim magabiztosan értékesített (0-1). A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a mieink nagy erőket mozgósítottak az egyenlítő gól megszerzése érdekében. A 39. percben Jakabfi Zsanett nagyszerű csellel becsapta védőjét, lövését lábbal védte a dán kapus. Az ezt követő szöglet után Csiszárt vágták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt. Jakabfi állt a labda mögé, és higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt (1-1). 

Csak a 44. percig tartottuk a döntetlent, ekkor Troelsgaard vezette a labdát a térfelünkön, majd lőtt 25 méterről, elemi erővel a kapunk jobb oldalába (1-2), kialakítva a félidei eredményt. 

A második játékrészben is a dánok domináltak, de a védekezésünk visszaesett valamelyest, az 55. percben egy labdaszerzést követő gyors ellenakció végén Harder volt eredményes (1-3), majd a 67. percben Troelsgaard szerezte meg második gólját (1-4). A 74. percben egy szépen kijátszott akció végén ismét Troelsgaard talált a kapunkba, saját maga harmadik, a dánok ötödik gólját szerezve (1-5). A dánok a hajrában is kialakítottak néhány helyzetet, és ezekből egyet a 88. percben Sörensen révén értékesítettek is, kialakítva az 1-6-os végeredményt. 

- Az első félidei játékunkkal elégedett voltam, 45 percig nagyszerűen helytálltunk, azonban sajnos megmutatkozott, hogy jelenleg csak egy félidőt tudunk ilyen színvonalon futballozni - mondta a mérkőzés után Markó Edina. - Ha a második félidőben beálltunk volna védekezni, nem lett volna ennyire nagy különbségű a vereség, de el kell ismerni, hogy a dán csapat ennyivel előrébb tart nálunk. Az első félidő alapján a lányok elhitték, hogy lehet keresnivalónk a mérkőzésen, megpróbáltak támadóbb szellemben játszani, ezzel azonban területeket hagytunk a dánoknak, akik a megnyílt területeket kihasználva több nagy helyzetet is kialakítottak és kíméletlenül kihasználták a lehetőségeket. 

Magyarország-Dánia 1-6 (1-2)
Magyarország: Bíró Barbara - Tóth Alexandra (Magyarics Zoé, 59.), Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória - Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin (Csányi Diána, 75.) - Mosdóczi Evelin, Csiszár Henrietta, Jakabfi Zsanett - Vágó Fanni (Németh Loretta, 87.)
Dánia: Petersen - Nielsen, Arnth, Larsen, Roddik (Thogersen, 72.) - Kildemoes (Christiansen, 46.), Junge Pedersen - Troelsgaard, Harder, Veje - Nadim (Sörensen, 81.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...