Utolsó vb-selejtezői előtt a női válogatott
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2014. szeptember. 12., 14:25
Utolsó vb-selejtezői előtt a női válogatott

Markó Edina együttese szombaton St. Pöltenben lép pályára világbajnoki selejtező mérkőzésen, majd szerdán Bulgáriában zárja a sorozatot.

Női A-válogatottunk a következő öt napban két világbajnoki selejtező mérkőzést játszik, mindkétszer idegenben lép pályára. Szombaton 18.30 órától St. Pöltenben, az osztrákokkal mérkőzik az együttes, szerdán pedig Lovecsben a bolgárok otthonában zárjuk a selejtező sorozatot.

Az osztrákok tavaly ősszel, a sorozat nyitányán 3-0-ra győzni tudtak a Bozsik-stadionban, Markó Edina bízik benne, hogy szombaton, idegenben megmutatjuk, nincs ekkora különbség a két együttes között.

- A továbbjutás szempontjából már nincs tétje az előttünk álló találkozóknak, mégis fontos értékmérő ez a két mérkőzés, főleg az osztrákok elleni - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Lemérhetjük, hogy mennyit fejlődtünk az elmúlt egy évben, és mire vagyunk képesek egy jó erőkből álló, de nem a közvetlen világelithez tartozó ellenféllel szemben. Tavaly ősszel szerencsétlen körülmények között három góllal kikaptunk itthon az osztrákoktól, de bízom benne, hogy sikerül javítanunk, és pontszerzéssel zárjuk az idegenbeli találkozót. A franciák és a finnek ellen a védekezés minden erőnket felemésztette, azt szeretném, ha az osztrákok ellen már karakteres támadójátékot mutatnánk. A tét nem nyomaszt bennünket, nincs semmi vesztenivalónk, remélem, hogy a lányok felszabadultan játszanak és jó mérkőzést vívunk az osztrákokkal.

Míg a csoport negyedik helyén álló magyar válogatott számára már nem elérhető a továbbjutás, az osztrákoknak még van esélyük a vb-szereplés kiharcolására. Amennyiben ugyanis nyernek a magyar és a kazah válogatott ellen, a finnek pedig nem szereznek pontot a százszázalékos csoportelső franciák elleni összecsapásokon, úgy Ausztria lesz a második a csoportban, és esélyt szerez a vb-részével kiharcolására (a hét selejtező csoport legjobb négy másodikja utazhat a vb-re, ebbe az osztrákok a többi csoport eredményeinek függvényében még beférhetnének adott esetben).

A magyar válogatottban továbbra sem léphet pályára a sérülése után lábadozó Jakabfi Zsanett, valamint nincs a keretben Kaján Zsanett sem, aki ugyancsak sérült volt az elmúlt hetekben, és jelenleg az U19-es válogatottat készül Európa-bajnoki selejtezőkre.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Kovács Klaudia (Astra HFC)


Védők:

Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Gál Tímea (MTK Hungária FC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tóth Gabriella (FC Lübars)
Szabó Boglárka (Astra HFC)

Középpályások:

Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Csiszár Henrietta (FC Tirgu Mures)
Szuh Erika (FC Lübars)
Rácz Zsófia (FC Lübars)

Csatárok:

Szarvas Alexandra (FC Basel)
Pádár Anita (MTK Hungária FC)
Sipos Lilla (AGSM Verona)
Zeller Dóra (TSG Hoffenheim)
Vágó Fanni (Olimpia Cluj)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...