Női foci: A szerbek ellen kezdünk a Balaton Kupán
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2017. július. 18., 17:36
Női foci: A szerbek ellen kezdünk a Balaton Kupán

A magyar női A-válogatott felkészülési edzőtáborozáson, és az 5. Balaton Kupa nemzetközi tornán vesz részt 2017. július 24. és 30. között Balatonfüreden. Markó Edina szövetségi kapitány kihirdette a válogatott keretét.

Az ősszel kezdődő vb-selejtező sorozatra készülő női A-válogatottunk nyári felkészülésének korábbi állomása a bolgár csapat elleni összecsapás volt, amely magabiztos játékkal aratott 4–0-s győzelmet hozott. A felkészülés a négycsapatos balatonfüredi tornával folytatódik.

Az idei a Balaton Kupa ötödik kiírása lesz, ebben az évben a magyar válogatott mellett a fehérorosz, a szerb és a román csapat vesz részt a viadalon.

A sorsolás alapján július 28-án, pénteken magyar–szerb és fehérorosz–román összecsapást rendeznek, vasárnap a győztesek az aranyéremért, a vesztesek a bronzéremért mérkőznek meg egymással.

A várható ellenfelekről

Fehéroroszország
A Belorusz Labdarúgó Szövetség 1989. 12. 22-án alakult.
FIFA tagsága: 1992
UEFA tagsága: 1993

Eddig négy alkalommal találkozott a két ország női labdarúgó-válogatottja. Kétszer Eb-selejtezőn és kétszer a Balaton Kupán. Először 2001-ben, Bükön, Markó Edina és Tóth Adrienn góljaival 2–0 (0–0)-ra győztek legjobbjaink, 2002-ben, a minszki visszavágón 4–2 (1–1)-es eredmény született. Góljainkat Sebestyén Györgyi, Tóth Ilona, Szabó Ilona és Pádár Anita lőtték. 2015-ben, a Balaton Kupán, Zeller Dóra és Rácz Zsófia találataival 2–0 (1–0)-ra sikerült győzni, viszont egy év múlva, a vendégek négy alakalommal is betaláltak a mieink hálójába, csupán Németh Loretta szépítette egy árnyalattal a vereséget.

A mérleg: 1 mérkőzés, 3 győzelem és 1 vereség. A gólkülönbség: 9–6.

Románia
A Román Labdarúgó Szövetség 1909 októberében alakult.
FIFA tagsága: 1923
UEFA tagsága: 1954

Románia női válogatott csapatával, 17 alkalommal találkoztak legjobbjaink. Először 1991-ben, a várnai tornán csapott össze a két együttes, 3–1 (1–0)-es győzelmünk góljait Főfai Tímea, Bajkó Rita és Szarka Éva szerezték.

A továbbiakban többnyire a döntetlenek és a vereségek uralták számunkra a statisztikákat. 2010-ben, a bukaresti vb-sejtezőn Jakabfi Zsanett mesterhármasa (3–2) jelentette a második győzelmet, 2013-ban Gyulán, Kaján Zsanett, Vágó Fanny (2), Pádár Anita (2) góljaival alakult ki az 5–1-es siker, majd 2015-ben, az Isztria Kupán (Horvátország) sikerült negyedik győzelmünket megszerezni, 3–1 (2–0), itt, Vágó Fanny mesterhármassal emelkedett a mezőny fölé. 2014-ben a balatonfüredi Balaton Kupán 1–2 (0–2)-es eredmény született, Vágó Fanny szépített a második félidőben.

Az összesített góllövésben Vágó Fanny (9), Pádár Anita (5), Bajkó Rita és Jakabfi Zsanett (3–3) jeleskedett.
A mérleg: 17 mérkőzés, 4 győzelem, 5 döntetlen és 8 vereség, a gólkülönbség: 32–41.

Ebből az Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezők mérlege: 6 mérkőzés, 1 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség, a gólkülönbség: 11–14.

Szerbia
A Szerb Labdarúgó Szövetség 2006. június 28-án alakult.
FIFA tagsága: 2006
UEFA tagsága: 2006

Eddig öt alkalommal mérte össze tudását a két válogatott, az eredmények a magyar lányok teljesítményeit dicsérik. Először 2009-ben, Hajdukuvoban találkozott a két együttes és 8–1 (3–1)-es magyar győzelem született. A gólokon Vágó Fanny (3), Jakab Réka (2), Méry Rita, Sipos Lilla és Godvár Katalin osztozott.

E mérkőzés után a szorosabb eredmények bizonyítják, hogy Szerbia szoros küzdelmekre is képes. 2010-ben, Hódmezővásárhelyen Zágor Bernadett talált csupán a hálóba (1–0), majd 2012-ben, Vágó Fanny és Csiszár Henrietta góljaira két szerb találat volt a válasz (3–2).

Az elmúlt év Balaton Kupáján nem esett gól (0–0) és a novemberi Telkiben játszott találkozón is igencsak meg kellett küzdeni a minimális sikerért (4–3). Góljainkat Jakabfi Zsanett (2), Rácz Zsófia és Szuh Erika szerezték.

A mérleg: 5 mérkőzés, 4 győzelem, egy döntetlen, a gólkülönbség: 16–6

A magyar válogatott kerete a 2017-es Balaton Kupára

Kapusok
Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)

Védők
Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Tóth Gabriella (SV Werder Bremen)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)

Középpályások
Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta
Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Magyarics Zoé (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)

Csatárok
Zeller Dóra (TSG 1899 Hoffenheim)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Rácz Zsófia (PSV Eindhoven)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...