Szélesi Zoltán: Az eredmény mellett a teljesítmény is fontos

  • 2017-11-08 11:34:34 |

Férfi A-válogatottunk szerdán délelőtt elutazott Luxemburgba. A repülőút előtt Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány és Nikolics Nemanja válaszolt az újságírók kérdéseire.

A magyar válogatott szerdán délelőtt elutazott Luxemburgba, a házigazdák elleni, csütörtöki felkészülési mérkőzés helyszínére. A repülőtéren tartott sajtótájékoztatón Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány elmondta: jól használta ki a közös felkészülésre rendelkezésre álló rövid időt a csapat. 

- Rövid időnk volt a közös felkészülésre, megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni az elmúlt napokból. Úgy érzem, jó munkát végeztünk, pozitív a hangulat, mindenki nagyon fókuszált az előttünk álló mérkőzésekre. Szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni Luxemburg és Costa Rica ellen is, és olyan teljesítményt, hozzáállást mutatni a pályán, ami elvárható a csapattól, és amivel elnyerhetjük a szurkolók tetszését - mondta Szélesi Zoltán az elutazást megelőzően. 

A megbízott szövetségi kapitány mellett Nikolics Nemanja, a Chicago Fire támadója válaszolt az újságírók kérdéseire. Az MLS idei gólkirálya utoljára több mint egy éve lépett pályára a magyar válogatottban, és abban bízik, hogy visszatérése a csapat és saját szempontjából is eredményes lesz. 

- Nagyon örülök, hogy egy év után ismét itt lehetek a válogatottban. Motivált vagyok, szeretném két győzelemmel zárni az évet - így a magyar, lengyel és amerikai gólkirályi címmel is rendelkező támadó. - Egyik sem lesz könnyű mérkőzés, keményen meg kell dolgoznunk mindkét sikerért, de felkészültünk a feladatra, győzelmekkel szeretnénk zárni az évet. Luxemburg a franciákkal és a bolgárokkal is döntetlent játszott, egy fejlődő csapatról van szó, de ezen a meccsen nekünk kell majd diktálni a tempót. Nagyon várom a mérkőzéseket, elsősorban a Costa Rica ellenit, mert régen játszottam a magyar szurkolók előtt. Emellett régen lőttem gólt a válogatottban, bízom benne, hogy sikerül újra betalálnom címeres mezben. 

Nikolics a nemrégiben véget ért szezonnal kapcsolatban elmondta: az MLS-ben nagy csata zajlott a gólkirályi címért, és büszke arra, hogy olyan sztárokat előzött meg, mint Kaká, Giovinco vagy David Villa. 

- Nagy nevek mellett próbálhattam ki magam, örülök, hogy nem okoztam csalódást 
- tette hozzá Nikolics. 

Ami a jövő keddi, Costa Rica elleni mérkőzést illeti: a találkozót a Groupama Arénában rendezik, 20.15-ös kezdési időponttal. A nézőtéri belépők egységesen 1000 forintba kerülnek, és megvásárolhatóak a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express partnerirodáiban.

"B" csoport

Csapat M Gy D V RG KG GA P
  • Portugália
10 9 0 1 32 4 28 27
  • Svájc
10 9 0 1 23 7 16 27
  • Magyarország
10 4 1 5 14 14 0 13
  • Feröer-szigetek
10 2 3 5 4 16 -11 9
  • Lettország
10 2 1 7 7 18 -11 7
  • Andorra
10 1 1 8 2 23 -21 4

További mérkőzések

Főszponzoraink
Szponzoraink
Top