Sportimádók is segítenek a Franciaországba utazóknak

  • 2016-05-20 17:44:48 |

Az autóbusszal érkezők parkolóhelyet is foglalhatnak a stadion közelében, de a Magyar Külügyminisztérium és egy UEFA-applikáció is segíti az Eb-re utazó magyar szurkolókat.

A magyar válogatott harminc év után vesz részt ismét nagy nemzetközi tornán, így egyáltalán nem meglepetés, hogy rengeteg magyar szurkoló szeretne a helyszínen szurkolni a Bernd Storck vezette csapatnak. A Franciaországba utazó szurkolókat a helyszínen több szervezet is segíteni fogja a tájékozódásban és a helyszínen felmerülő problémák kezelésében.

Az egyik ilyen szervezet a Sportimádók Szurkolói Klub, amely kifejezetten a magyar válogatottak eseményeire szervez közös utazásokat, és természetesen helyszíni szurkolást is. A klub részt vett a szentpétervári jégkorong-vébén, de a tagok szívesen mennek kézilabda és vízilabda meccsekre is. Természetesen a nyár legnagyobb dobása számukra is a franciaországi Európa-bajnokság, ahol a klub minden helyszínen kitelepüléssel segíti a szurkolókat. A Sportimádók már többször bejárták az F-csoport magyar érdekeltségű mérkőzéseinek stadionjait, alaposan feltérképezték a városokat, így a klub munkatársai hasznos segítséget nyújthatnak a helyszínen. Ennek egyik legjobb példája, a helyi internetelérés biztosítása, amelyet a Sportimádók kitelepülésein igényelhetnek a szurkolók. Érdemes felkeresni a sportimadok.hu oldalt, hiszen a közösen, autóbusszal érkező szurkolók közvetlenül a stadionok mellett foglalhatnak buszparkolót a klubon keresztül az UEFÁ-tól. A parkoló igényléséhez egy igénylőlapot kell kitölteni.

A Külügyminisztérium is kiemelten készül az eseményre: az Eb idején a Magyar Konzuli Szolgálat helyszíni és mobil konzuli jelenlétet biztosít, elsősorban három kiemelt probléma megoldására. Az úti okmányok elvesztése és a sürgős kórházi ellátás szükségessége mellett a bűncselekmények elkövetésében érintett, vagy azok áldozatává váló szurkolók is segítséget kapnak az ideiglenes ügynökségként működő konzuli szolgálattól, amely folyamatosan elérhető lesz a három csoportmérkőzésnek otthont adó városban (Bordeaux, Marseille, Lyon), és egy kisbuszos mobil egység segítségével a bajnokság különböző helyszínein. Érdemes elolvasni a Konzuli Szolgálat tájékoztatóját és a Franciaországra vonatkozó utazási tanácsokat is. A párizsi külképviseletelérhetőségei mellett a külügyminisztérium minden kiutazónak javasolja, hogy regisztráljon konzuli védelemre.

Természetesen az UEFA is kiemelten készül az Eb-re, ahogy azt már megszokhattuk, az idei Eb-nek is készült saját mobilapplikációja, amelyben a választott kedvenc csapathoz kapcsolódó információk mellett a legfrissebb hírek és a legfontosabb technikai adatok is közvetlenül elérhetőek. Az applikációról bővebben az UEFA honlapjántalálható információ, és IOS-es és Androidos mobilokra is letölthető.

"B" csoport

Csapat M Gy D V RG KG GA P
  • Portugália
10 9 0 1 32 4 28 27
  • Svájc
10 9 0 1 23 7 16 27
  • Magyarország
10 4 1 5 14 14 0 13
  • Feröer-szigetek
10 2 3 5 4 16 -11 9
  • Lettország
10 2 1 7 7 18 -11 7
  • Andorra
10 1 1 8 2 23 -21 4

További mérkőzések

Főszponzoraink
Szponzoraink
Top