Nikolics a Chicago Fire-ben folytatja

  • 2016-12-20 17:27:48 |

Nikolics Nemanja, a magyar válogatott támadója klubot vált, elhagyja Lengyelországot, és az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Chicago Fire csapatában folytatja pályafutását.

Nemanja Nikolics 2015 júniusában igazolt a Legia Warszawa csapatához, a lengyel első osztályban 56 meccsen lépett pályára, és negyven gólt szerzett a bajnokságban.

Kiváló teljesítményével több csapat érdeklődését is felkeltette, már korábban távozhatott volna a klubtól, de Nikolics úgy érezte, csak mostanra érett meg az idő a váltásra. 

– Már a nyáron is voltak lehetőségek, de az, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligájába, mindent felülírt, mert nagy vágyam volt, hogy a BL csoportkörében futballozhassak. Mostanra azonban eljött a váltás ideje. Csodás időszak áll mögöttem, pályafutásom legjobb periódusa: lengyel bajnok és kupagyőztes lettem, gólkirály, aztán jött a nyári Eb, majd a BL-sorozat, ahol sikerült gólt is szereznem a csoportkörben, és az utolsó körben aratott győzelmünkkel az Európa Liga-szereplést is kiharcoltuk. A hétvégi mesterhármassal lett kerek ez a történet, úgy hagyom el a Legiát, hogy a csapat visszakapaszkodott az élmezőnybe, én pedig vezetem a góllövőlistát – mondta Nikolics, aki arról is beszélt, miért éppen az amerikai ajánlatot fogadta el.

– Ezúttal is több megkeresésem volt, de Amerikát választottam, mert úgy éreztem, hogy a Chicago komolyan számol velem, rám akarja építeni a támadójátékát. Beszéltem Németh Krisztiánnal is, és az USA-ban korábban megforduló, vidis csapattársaim is azt mondták, hogy szerintük fekszik majd nekem az MLS stílusa, gólra törően játszanak a csapatok. A csapat szerb edzőjével, Veljko Paunoviccsal is folyamatos kapcsolatban voltam, elmondta, kulcsszerepet szán nekem, és hiszi, hogy Amerikában is folytatom majd a góllövést. Most jön egy kis pihenő, a családdal Kaposváron majd Zentán töltjük a karácsonyt, de alig várom, hogy elkezdődjön a munka. A családommal izgatottan várjuk az amerikai kalandot – fogalmazott a támadó. 

A Chicago Fire az MLS egyik meghatározó tagja. A klubot 1997. október 8-án alapították. Első szezonjukban mind a bajnokságot, mind a kupát megnyerték - utóbbi sorozatban azóta háromszor is diadalmaskodtak. A csapat színe piros-fehér. Hazai mérkőzéseiket eredetileg a Soldier Fielden játszották, de 2006-tól saját stadionjukban,  a Toyota Parkban lépnek pályára.

"B" csoport

Csapat M Gy D V RG KG GA P
  • Portugália
10 9 0 1 32 4 28 27
  • Svájc
10 9 0 1 23 7 16 27
  • Magyarország
10 4 1 5 14 14 0 13
  • Feröer-szigetek
10 2 3 5 4 16 -11 9
  • Lettország
10 2 1 7 7 18 -11 7
  • Andorra
10 1 1 8 2 23 -21 4

További mérkőzések

Főszponzoraink
Szponzoraink
Top