Nem éri be döntetlennel a svájci válogatott

  • 2016-10-06 17:02:20 |

A svájciak csütörtökön délután megtartották a pénteki vb-selejtező előtti hivatalos sajtótájékoztatójukat.

A sajtótájékoztatón Vladimir Petkovic szövetségi kapitány mellett két játékos, Xherdan Shaqiri és Yann Sommer válaszolt az újságírók kérdéseire. A szövetségi kapitány elmondta: egyértelműen a győzelem a cél pénteken, ennek megfelelő lesz a csapat hozzáállása a pályán.

- Nem érjük be a döntetlennel, győzelemre játszunk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy három ponttal zárjuk az összecsapást. Szeretnénk csoportgyőzelemmel kvalifikálni magunkat a világbajnokságra, és ebben döntő fontosságú lehet a holnapi mérkőzés. A magyar válogatottról elég információ áll rendelkezésünkre, tudjuk az erősségeit és a gyengéit is. Tiszteljük az ellenfelünket, mert nagyon sokat fejődött az utóbbi időszakban, és remekül szerepelt az Európa-bajnokságon, de muszáj, megmutatnunk, hogy mi is erősek vagyunk - mondta Petkovic.

A szakember hozzátette: az eltiltása miatt hiányzó Xhakát csapatként kell pótolniuk játékosainak, a középpályás hiányában jobb teljesítményt kell nyújtani, mint az első vb-selejtezőn, mindenkinek száz százalékot kell nyújtania.

Xherdan Shaqiri, a Stoke City labdarúgója elmondta: támadójátékban sokat fejlődött az utóbbi időszakban a válogatott, de a védekezésben is jó a csapat, amely már erős riválisok ellen is képes erős labdabirtoklási fölényben játszani.

- Eljött az idő, hogy megmutassuk, a nagyobb csapatok ellen is megálljuk a helyünket. A vb-kvalifikáció a célunk, jó lenne ezt az első hellyel elérni - mondta a támadó, és hozzátette:  hogy hosszabb kihagyása után már teljesen egészséges, és remek formában tért vissza a pályára a múlt héten a Manchester United ellen, ami a teljesítményén is meglátszott.

"B" csoport

Csapat M Gy D V RG KG GA P
  • Svájc
8 8 0 0 18 3 15 24
  • Portugália
8 7 0 1 28 4 24 21
  • Magyarország
8 3 1 4 11 9 2 10
  • Feröer-szigetek
8 2 2 4 4 15 -11 8
  • Andorra
8 1 1 6 2 17 -15 4
  • Lettország
8 1 0 7 3 18 -15 3

További mérkőzések

Főszponzoraink
Szponzoraink
Top