Legalább húszezres magyar szurkolótábor Lyonban

  • 2016-06-22 00:08:11 |

Érdemes tömegközlekedéssel, időben megérkezni a holnapi meccs helyszínére. Szurkolói információk.

Marseille után Lyonba is kivételesen nagy létszámban kíséri el a magyar válogatottat a szurkolótábor. Az már biztos, hogy az ötvenötezer aréna teljesen megtelik, és - bár a szervezők nem erősítették meg a mieink pontos számát - mintegy húszezer rajongó buzdítja majd a magyar csapatot a helyszínen.

A mai biztonsági, szervezési értekezleten elhangzott, a szurkolók számára hasznos információ, hogy a külvárosban található stadion bármelyik külső ellenőrző kapuján be lehet jutni a létesítmény területére, és ott könnyen körbe lehet sétálni, a jeggyel pedig a saját szektorba lehet belépni. Az autóval érkezők parkolhatnak a közeli EUREXPO területén, ahonnan ingyenes busz viszi őket a stadionba. Ez minden magyar autóval és kisbusszal érkező szurkolónak ajánlot, mert ez a busz áll meg a magyar szektorokhoz a legközelebb. A parkolóból a T5-ös villamossal lehet a városba jutni. A nagy buszok a P57 parkolóban állhatnak meg előzetesen igényelt parkolási engedéllyel. A parkoló már reggel 7:30-kor nyit.

Már napközben lesz magyar vonatkozású esemény Lyon belvárosában. A dunavarsányi Soli Deo Gloria Közösség közös imádkozásra hívja a Lyonban tartózkodó magyar szurkolókat. Az imádság vezetésére Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspököt kérték fel, aki szintén a városban tartózkodik. A június 22-én 13 órakor kezdődő esemény helyszíne a Szent János Székesegyház (Cathédral Saint-Jean, cím: Place Saint-Jean, Lyon).

A belvárosból a stadionba több ingyenes tömegközlekedési eszköz is igénybe vehető:
1. A Part-Dieu főpályaudvartól villamossal (ezen várható a legnagyobb tömeg, így érdemes nem ezt a lehetőséget választani)
2. Bellecour (Fan Zone): metro Vaulx-en-Velin La Soie állomásig majd onnan a stadionbusszal

A magyar szurkolókat a Fan Zone melletti turisztikai hivatalban tolmácsok segítik, hasonló segítséget a Fan Zone MAGYARORSZÁG feliratú standján, és a pályaudvarnál is találhatnak a szurkolók.

A mai szervezési értekezleten kiderült az is, érdemes korán, legkésőbb 16 órára a stadionhoz érni, mert a fokozott ellenőrzés miatt lassabb lesz a bejutás. A szervezők arra kérik a szurkolókat hogy ne hozzanak táskát, mert a megőrzése problémás, a bevitele pedig nem engedélyezett. A jegy nélkül érkezőket már a beléptetőkapuktól visszafordítják a belváros irányába.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az UEFA a mai fegyelmi döntése után a FARE-val közösen kiemelt figyelemmel kíséri a magyar szurkolótábor viselkedését, és a legapróbb probléma esetén a nemzetközi szövetség visszaesőként, súlyos büntetéssel sújthatja a magyar válogatottat. A fentiek miatt nagyon fontos, hogy az utolsó csoportmeccsünkön minden magyar szurkoló csak és kizárólag a sportszerűség keretein belül buzdítsa a csapatot, hiszen egy esetleges újabb rendbontás után az UEFA visszaesőként bünteti a csapatot.

A magyar válogatott kapitánya, Dzsudzsák Balázs is erre kérte a szurkolókat.

- Szurkolóink és köztünk nagyon szoros kapocs alakult ki, ami nagyon fontos számunkra, a lelátókról érkező buzdítás rettentő sokat jelent nekünk, és hihetetlen motivációt ad mindannyiunknak. Arra kérünk mindenkit, hogy továbbra is ugyanígy, közösen vívjuk meg a következő csatákat is, de úgy, hogy a lelátón történtek még a legszigorúbb döntéshozók számára se adjanak lehetőséget büntetés kiszabására, vagyis kizárólag a pályán elért eredmények határozzák meg azt, hogy hogyan zárjuk majd ezt az Európa-bajnokságot. Szerda este ismét találkozunk Lyonban! - fogalmazott csapatkapitányunk.

"B" csoport

Csapat M Gy D V RG KG GA P
  • Portugália
10 9 0 1 32 4 28 27
  • Svájc
10 9 0 1 23 7 16 27
  • Magyarország
10 4 1 5 14 14 0 13
  • Feröer-szigetek
10 2 3 5 4 16 -11 9
  • Lettország
10 2 1 7 7 18 -11 7
  • Andorra
10 1 1 8 2 23 -21 4

További mérkőzések

Főszponzoraink
Szponzoraink
Top