Veszítenivalója csak a portugáloknak van

  • 2017-03-24 22:14:50 |

A magyar válogatott megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyen Bernd Storck szövetségi kapitány mellett Gera Zoltán, és Dzsudzsák Balázs vett részt.

Bernd Storck elmondta: téma a csapat háza táján az Európa-bajnoki összecsapás, de egy egészen más találkozóra készül a válogatott. 

– Természetesen beszéltünk a csapaton belül a nyári meccsről, hiszen fontos, hogy megemlékezzünk azokról a dolgokról, melyek pozitívak voltak, de azokról a dolgokról is, melyeket ki kell javítanunk, és amelyekben fejlődni tudunk. Ugyanakkor ez egy teljesen más mérkőzés lesz, ráadásul most nem semleges pályán játszunk, hanem az Európa-bajnok otthonában. A nyomás nem rajtunk van, hiszen az elvárás, a nyomás mindig az Európa-bajnokon van, vagyis Portugáliának van veszítenivalója – fogalmazott a kapitány, aki szerint a pontszerzés is nagy dolog lenne. 

– Mi a saját játékunkat szeretnénk játszani, abban előre lépni, és ezáltal a lehető legjobb eredményt elérni. Ugyanakkor egy jó meccset szeretnénk játszani, szeretnénk betalálni. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk ennek a találkozónak az esélyesei, és a csoportból való továbbjutásnak sem mi vagyunk a favoritjai, de szeretnénk a legjobbunkat nyújtani. Akár egy pont megszerzése is óriási dolog lenne, pont azért, mert nem mi vagyunk a favoritok – fogalmazott Bernd Storck. 

Gera Zoltán szerint lehetetlen megjósolni, mi történik majd a pályán. 

– Sok minden meghatároz egy meccset, előre nem lehet látni, hogy pontosan mi történik majd. A terv megvan, de ezt persze nem fogom elmondani. Ugyanakkor lesz egy ellenfél is a pályán, amely befolyásolni tudja, hogy mi történik majd a meccsen – mondta Gera, míg Dzsudzsák Balázs arról beszélt, hogy a csapat mindent el fog követni a gólszerzés érdekében.

– Ez a csapat már helyén tudja kezelni a nyomást, ami hozzátartozik a futballhoz. Európa legjobb csapata ellen játszhatunk egy fantasztikus stadionban, miért ne lehetnénk sikeresek? Fantasztikus meccs lesz számunkra, amelyen nincs veszítenivalónk az Európa-bajnok ellen. Ők az esélyesek, de az Európa-bajnokságon is jól játszottunk ellenük, most is mindent el fogunk követni, hogy gólokat szerezzünk – jelentette ki a magyar csapat kapitánya. 

Az ország történelmének legsikeresebb portugál szövetségi kapitánya, Fernando Santos szerint tisztelniük kell a magyar csapatot, amely Svájc ellen is győzhetett volna. 

A magyar csapat valóban nagyon jó kontrákban, de nem hinném, hogy csak erre épül majd a játékuk, hiszen szeretnek focizni. Megnéztük az eddigi négy selejtezőjüket, és azt kell mondjam, hogy ha a foci mindig igazságos lenne, akkor a magyaroknak kellett volna nyerniük Svájc ellen, mert sokkal jobbak voltak. Pontosan ezért szombat este szerényen kell pályára lépnünk, mert egy tiszteletreméltó, erős csapat lesz az ellenfelünk – szögezte le Fernando Santos.

Ezt a véleményt erősítette meg a csapat középhátvédje, Bruno Alves is. 

– Nagyon nehéz meccsre számítunk, hiszen a magyar csapat már bizonyította mennyire jó. Ennek ellenére meg akarjuk nyerni ezt a mérkőzést, amiben nagy segítségünkre lehetnek szurkolóink is, akik velünk lesznek a stadionban – mondta a Cagliari játékosa. 

 

"B" csoport

Csapat M Gy D V RG KG GA P
  • Portugália
10 9 0 1 32 4 28 27
  • Svájc
10 9 0 1 23 7 16 27
  • Magyarország
10 4 1 5 14 14 0 13
  • Feröer-szigetek
10 2 3 5 4 16 -11 9
  • Lettország
10 2 1 7 7 18 -11 7
  • Andorra
10 1 1 8 2 23 -21 4

További mérkőzések

Főszponzoraink
Szponzoraink
Top