Helytállt az idősebbek között az U17-es futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Mérkőzések   |   2017. december. 11., 14:56
Helytállt az idősebbek között az U17-es futsalválogatott

Péntektől vasárnapig rendezték meg Budaörsön a futsal utánpótlás-válogatottak számára kiírt Visegrádi Négyek Tornáját, amelyen a magyar U17-es csapat szállt szembe ellenfeleivel.

U17-es válogatottunknak nem volt könnyű dolga, a lengyelek és a szlovákok U19-es csapattal érkeztek, csak a csehek léptek pályára hasonló korosztályú együttessel. A korkülönbség ellenére a mieink helytálltak mindkét idősebb riválissal szemben, és kis szerencsével a tornán megszerzett két pont hat is lehetett volna.

A csehek ellen úgy értünk el 2-2-es döntetlent, hogy néhány másodperccel a lefújás előtt még vezettünk és kisbüntetőt végezhettünk el, míg a lengyelek 4-2-ről egyenlítettek az utolsó percben. A két döntetlen mellett a szlovákok - szintén szoros meccsen - 4-2-re nyertek ellenünk, így végül két ponttal a negyedik helyen zártuk a viadalt

- Fizikálisan sajnos fölénk kerekedtek ellenfeleink a torna során, hiába vezettünk kétszer is a hajrában, nem tudtuk megtartani az előnyt a nálunk magasabb, erősebb játékosokból álló riválisok ellen - értékelt a torna után Fehér Zsolt szövetségi edző. - Ugyanakkor a fejlődés szempontjából előnyünkre válik, hogy idősebb ellenfelekkel mérkőzhettünk meg, számunkra a jövő évi Eb-selejtezőre való felkészülés a legfontosabb, mindent ennek rendelünk alá. A fizikális hátrányt nem lehet teljesen eltüntetni a pályán, ezért többször hangsúlyoztam a csapatnak, hogy nekünk minden egyes gólért, helyzetért keményen meg kell küzdenünk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy saját hibáinkból gólokat ajándékozzunk az ellenfeleknek. Összességében pozitív élményekkel zártuk a viadalt, a játékosok sokat tanultak a mérkőzésekből, és láthatóan fejlődtek az összetartás alatt. Mindenki becsülettel végigdolgozta a közösen töltött napokat, elégedett vagyok a teljesítményükkel, de fontos, hogy a keret tagjai a klubcsapataikban is keményen dolgozzanak, és mindent megtegyenek azért, hogy javítsák esetleges hiányosságaikat.

Ami a jövőt illeti: 2018 őszén megkezdődik az első futsal U19-es Európa-bajnokság selejtezősorozata, korosztályos csapatunkra addig több összetartás és nemzetközi mérkőzés is vár.

A Visegrádi Négyek Tornán résztvevő magyar keret:

Daróczi Dávid (Berettyóújfalu)
Fekete Olivér (Aramis)
Győrfi Bálint (ETO FC Győr)
Horváth Benedek (Ferencváros)
Klcsó Gábor (ETO FC Győr)
Kolompár Márk (Máltai SE)
Milavecz Kevin (Dunakeszi)
Nagy Kevin (Haladás)
Németh Milán (ETO FC Győr)
Papp Bence (ETO FC Győr)
Szabó Tibor (Berettyóújfalu)
Szűcs Ádám (ETO FC Győr)
Tama Ádám (ETO FC Győr)
Tóth Máté (Haladás)







Címkék:

Kapcsolódó hírek

Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben
Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.

 Újabb futsalsiker Costa Rica ellen
Meccsbeszámoló
Szoros vereséggel zártuk a Visegrádi Négyek Tornáját

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.