Tízgólos döntetlen a szlovákok ellen
Férfi futsal   |   Archívum   |   2014. június. 04., 19:56
Tízgólos döntetlen a szlovákok ellen

A magyar futsalválogatott a szünetben már 3-0-ra is vezetett, a szlovákok viszont nagyot hajrázva egyenlítettek.

A móri felkészülési mérkőzés előtt Drucskó Zoltán, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke köszöntötte Gyurcsányi Zsoltot 125. válogatottsága alkalmából. A találkozó szlovák helyzettel indult, de csak kapufáig jutottak a vendégek. A harmadik percben megzördült a szlovák háló, Trencsényi János spiccelt a tehetetlen kapus mellett a kapuba.

A következő percben ismét gólt szereztünk, ezúttal a vendégek segítségével. Harnisch Ákos viharzott el a jobb oldalon, élesen belőtt labdája Halkóról pattant a kapuba. A 7. percben már három gól volt a mieink előnye, az elcsúszó Marek Bahna mellett Dróth Zoltán húzta el a labdát, és 13 méterről a jobb felső sarokba bombázott. A szlovákok felgyorsították a játékot, de szórványos lövéseiket Tihanyi magabiztosan hárította.

A második félidő hidegzuhannyal indult, öt perc alatt két gólt kaptunk. Először a 22. percben Drahovsky, majd a Kyjovsky lőtt a hálónkba. Felgyorsultak a szlovákok és átvették a játék irányítását, Gyurcsányi hiába növelte ismét kettőre az előnyünket, még ugyanabban a percben gólt kaptunk, 4-2-re alakult az állás.

A folytatásban a csapatok főleg a támadásra összpontosítottak, a gólpárbajból sajnos mi jöttünk ki rosszul. A mérkőzés fénypontja volt a 35. perc amikor Dróth kuszálta össze a szlovák védelmet, és pazar labdát adott Lódi Tamásnak, aki belőtte 100. válogatott gólját. Sajnos ezen a napon öt gól is kevés volt a győzelmünkhöz, mert ismét kiegyenlítettek a szlovákok, ellentétes félidők után 5-5 lett a végeredmény.

- Kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Mindkét ország válogatottja két klubra épül, bár a szlovákok előnyben vannak, mivel összeszokottabbak nálunk - értékelt a meccs után Sito Rivera. - A második félidőben mindkét csapat nyerhetett volna az emberelőnyös helyzetekből adódóan, végül mindkét félnek meg kellett elégednie a döntetlennel. Végül pedig őszintén szeretnék gratulálni Lódi Tamásnak századik válogatott góljához.

Magyarország-Szlovákia 5-5 (3-0)
Magyarország: Tihanyi Csaba - Trencsényi János, Lovas Norbert, Dávid Richárd, Gál István Csere: Pallai Gábor, Mezei Dávid, Dróth Zoltán, Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Öreglaki Norbert, Szeghy Szabolcs, Apatíni Márk, Karacs Dániel, Gyurcsányi Zsolt


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.