Tíz emberrel is helytálltunk Portugália ellen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2017. szeptember. 03., 22:50
Tíz emberrel is helytálltunk Portugália ellen

A magyar férfi A-válogatott 1–0-s vereséget szenvedett a portugáloktól a két csapat világbajnoki selejtezőmérkőzésén a Groupama Arénában.

A lettek elleni csütörtöki, 3–1-es győzelem után a magyar válogatott az Eb-címvédő portugálok ellen lépett pályára a Groupama Arénában. A portugál válogatott az első helyért küzd a csoportban, eddig csak a Svájc elleni, idegenbeli mérkőzésén veszített pontokat.

Bernd Storck szövetségi kapitány szerkezeti és személyi változásokat is végrehajtott a lettek elleni mérkőzéshez képest, utóbbit Szalai Ádám sérülése és Bese Barnabás eltiltása miatt kényszerből is meg kellett tennie. Bese helyére Fiola Attila került a védelem jobb oldalára, míg Szalait mindjárt két csatár is pótolta: Eppel Márton és Priskin Tamás is a kezdőben kapott helyet. Bekerült még Elek Ákos és Lovrencsics Gergő, a csütörtökön kezdő Varga Roland és Nagy Ádám pedig a kispadon kapott helyet. A felállásunk így 4-4-2-re alakult át, ami nagyjából megegyezett a portugálok felállásával. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan négy helyen változtatott a csütörtöki, feröeriek elleni kezdőcsapaton, de ismét Ronaldóval és André Silvával a csatársorban rohamozta a kaput.

A meccs első szöglete a miénk volt, de ezt követően a portugálok percei következtek, Cristiano Ronaldo előbb egy távoli lövéssel veszélyeztetett, majd egy bal oldali beadás után centikkel csúsztatott a bal kapufa mellé.

Hamar kijöttünk a szorításból, egy-két kombinatív akciót is vezettünk, de komoly gólveszélyt nem tudtunk kialakítani. A portugálok a félidő feléhez közeledve ismét fölénybe kerültek, de jól védekeztünk, elmaradtak a helyzetek. A 30. percben Priskin Tamást kiállította a játékvezető, miután csatárunk megütötte Pepét egy felívelt labdáért történt párharcnál. A kiállítást követően nem változott meg jelentősebben a játék képe, a portugálok birtokolták a labdát, de nem forgott veszélyben a kapunk.

0903_hun_por_7|

A 37. percben Dzsudzsák beadását követően Lovrencsics előtt adódott lövőhelyzet, de a Ferencváros szélsője egy csel után, estében a kapu fölé lőtt. Az első félidő végéig nem született gól, a fordulás után azonban gyorsan vezetést szereztek a portugálok, Ronaldo bal oldali beadását követően André Silva a gólvonalról fejelt a hálóba (0–1).

Azonnal válaszolhattunk volna, de Pátkai Máté lövése után a labda néhány centivel a kapu mellett suhant el. A folytatásban is a portugálok támadtak, a magyar válogatott lelkesen védekezett, és egy-egy ellentámadásból próbált veszélyt teremteni a portugál kapu előtt. Bernd Storck igyekezett frissíteni a támadósorban, előbb Böde Dánielt, majd Varga Rolandot is pályára küldte. A magyar szurkolók végig fantasztikus hangulatot teremtettek, és értékelték a magyar válogatott példás küzdőszellemét, még ha ez emberhátrányban jobbára csak a lelkes védekezésre volt is elég.

A 83. percben Ronaldo lőtt nagy helyzetben a kapu fölé, ez volt a találkozó utolsó komoly lehetősége, a lefújásig nem változott az eredmény. A portugálok győzelmükkel versenyben maradtak az első helyért (a svájciak 3–0-s lettországi sikerükkel továbbra is hibátlanok), míg a mieink maradtak 10 pontosak, és a csoport harmadik helyén állnak.

A magyar válogatott következő hazai mérkőzését, amely egyben a vb-selejtező sorozat utolsó találkozója lesz, október 10-én játssza Feröer-szigetek válogatottja ellen, előtte három nappal Baselben lépünk pályára, Svájc ellen.

Magyarország–Portugália 0–1 (0–0)
Gól: André Silva (48.)
Kiállítva: Priskin (30.)

Magyarország: Gulácsi Péter – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály – Lovrencsics Gergő (Varga Roland, 78.), Elek Ákos (Pintér Ádám, 67.), Pátkai Máté, Dzsudzsák Balázs – Eppel Márton (Böde Dániel, 60.), Priskin Tamás

Portugália: Rui Patrício – Cédric, B. Alves, Pepe, Coentrao (Eliseu, 28.) – G. Martins (Bernardo Silva, 63.), Danilo, J. Mário, J. Moutinho – C. Ronaldo, A. Silva (Quaresma, 85.).


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...