Fájdalmas vereség Kazahsztán ellen
Férfi A-válogatott   |   Szurkolók   |   2018. március. 23., 18:57
Fájdalmas vereség Kazahsztán ellen

A magyar férfi A-válogatott Kazahsztán ellen játszotta első mérkőzését 2018-ban, mely egyben Georges Leekens szövetségi kapitány bemutatkozását is jelentette. Csapatunk nagyon rosszul kezdte a mérkőzést, és már nem tudott javítani, így 3–2-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában.

Az összecsapás nemcsak a szövetségi kapitány debütálását jelentette, de először léphetett pályára címeres mezben Otigba Kenneth, a Ferencváros középső védője is. A túloldalon Stanimir Stoilov szintén először dirigálta a kazah válogatottat a kispadról. 

A 9,038 néző előtt kezdődő összecsapás nem indult jól a magyar válogatott számára: két védelmi megingást kihasználva Kazahsztán komoly előnybe került. Előbb egy bal oldali szögletet követően a hosszú saroknál érkező Murtazajev szerzett gólt (0–1), majd Zajnutgyinov lőtt közelről a hálónkba egy lepattanó labdát (0–2).

A hidegzuhanyt követően rendezte sorait a magyar válogatott, többet birtokoltuk a labdát, és gyorsan sikerült szépíteni is: Kleinheisler jobb oldali beadását Szalai lőtte a kapuba (1–2). A következő percekben az egyenlítést is kiharcolhattuk volna, de előbb Posztnyikov rántotta le az egyedül kitörő Nikolicsot, amiért csak sárga lapot kapott, majd Dzsudzsák 28 méteres szabadrúgását védte a kazah kapus. Ebben az időszakban a magyar válogatott uralta a meccset, többször is közel került az egyenlítéshez, de ehelyett újra a kazahok voltak eredményesek: Bese vesztett párharcot a tizenhatosunkon belül – a játékvezető szerint nem történt szabálytalanság –, Murtazajev csapott le a labdára, a hosszú oldalon érkező Szejdahmet elé tálalt, aki a jobb alsóba lőtt (1–3).

A második félidőre hármas cserével frissítette csapatát Georges Leekens, jött Hangya Szilveszter, Lovrencsics Gergő és Németh Krisztián, de a játék képe alapvetően nem változott.

Többet próbálkozott ugyan a magyar válogatott, de nem volt átütő erő a játékunkban, kidolgozott helyzetek helyett csak lehetőségekig jutott a csapat. Németh Krisztián gyönyörű átlövésgólja (2–3) mégis reményt adott a hajrára a 67. percben, de hiába küzdött a cserékkel közben teljesen kicserélődött válogatott, nem sikerült az egyenlítés. 

– Négy napot tudtunk együtt készülni, csoda lett volna, ha minden megoldásunk, elképzelésünk sikerül, de ennél egyértelműen jobban kellett volna kezdenünk. Karácsony régen volt, mi mégis gólokat ajándékoztunk az ellenfelünknek. Annak örülök, hogy a cserék megmutatták, hogy karakteres játékosok. A motivációnkkal nem volt gond, de sokszor bátortalanul játszott a csapat, és ismét bebizonyosodott, hogy nemzetközi szinten nem lehet ilyen hibákat elköveti – értékelte az összecsapást Georges Leekens szövetségi kapitány. 

Magyarország–Kazahsztán 2–3 (1–3)
Gól: Szalai (21.), Németh (67.), illetve Murtazajev (6.), Zajnutgyinov (10.), Szeidahmet (39.)

Magyarország: Gulácsi Péter – Bese Barnabás (Hangya Szilveszter 45.), Fiola Attila, Otigba Kenneth, Botka Endre (Lovrencsics Gergő 45.) – Ugrai Roland (Németh Krisztián 45.), Kleinheisler László (Pátkai Máté 72.), Elek Ákos (Pintér Ádám 67.), Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja (Böde Dániel 76.), Szalai Ádám 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre
Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...

Nem ért pontot a jó teljesítmény Görögországban
Meccsbeszámoló
Szurkolói információk a ma esti tallinni mérkőzésről

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...