Női U19: Skócia bravúros legyőzésével elitkörös a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2017. október. 21., 15:47
Női U19: Skócia bravúros legyőzésével elitkörös a válogatott

A Turtóczki Sándor vezette magyar női U19-es válogatott újabb győzelemmel folytatta szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező minitornán: a csapat ezúttal a csoportfavorit Skóciát győzte le 2–0-ra, és ezzel már biztosan kvalifikálta magát az elitkörbe, ahol az Eb-szereplés lesz a tét.

Női U19-es válogatottunk csütörtökön kezdte meg az Eb-selejtező tornát, amelyen a török, a skót és az örmény csapat szerepel a mieinkkel egy csoportban. A törökök elleni nyitány különösen fontos volt a csapat számára, az előzetes esélylatolgatások alapján ugyanis riválisunk legyőzése hatalmas lépést jelentett a továbbjutás felé. Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata végül rendkívül meggyőző, 5–2-es sikerrel vette a meccset. 

Turtóczki a torna előtt elmondta: Skócia a legutóbbi években egy erősebb volt a többi riválisunknál, nyáron is ott volt az észak-írországi nagydöntőben, sőt az angolokkal a vb-részvételért játszhatott, így ők ígérkeznek a legnehezebb ellenfélnek. 

Ennek megfelelően is indult az összecsapás, a skótok többet birtokolták a labdát, és rohamaikkal a saját kapuja elé szorították a magyar csapatot, amelynek egyébként is arra épült a taktikája, hogy az ellenfél fizikai fölénye miatt csak a saját térfelén kezdi meg a védekezést. 

Bár a skótok többet próbálkoztak, igazi ziccerig nem tudtak eljutni, a magyar védelem remekül állta a sarat, a csapat pedig kontrajátékkal próbálkozott a megszerzett labdákkal. Bár voltak meleg pillanatok Varga Luca kapuja előtt, az első félidőben nem esett gól. 

A második játékrészben kiegyenlítődtek az erőviszonyok, a magyar lányok óriási lelkesedéssel futballoztak, és nagyon szervezett, egységes játékot bemutatva egyenrangú ellenfelei voltak a skót csapatnak. Már csak percek voltak hátra a találkozóból, amikor mindez az eredményességben is megmutatkozott. A 89. percben Oláh Adrienn beadását Tolnai csúsztatta gyönyörűen a skót kapuba (1–0), majd a hosszabbítás pillanataiban szintén Oláh beadása vezetett az újabb gólhoz (2–0), ami a vizes füvön felgyorsulva becsapta Muirt, és a labda a saját kapujába pattant a játékosról. 

– Nagy dicséretet érdemelnek a lányok. Nagyon szervezett, motivált csapatként léptünk pályára a nálunk fizikálisan erősebb skótok ellen, de emellett a második félidőben játékban is tudtunk pluszt nyújtani. A törökök és a skótok is erősek, ezért dinamikus, gyors, erőszakos futballt játszanak, de mi fel tudtuk venni a versenyt a szervezettségünknek köszönhetően. A lányok nagy szívvel küzdöttek mindkét meccsen, egyszerűen jobban akartuk a sikert, mint ellenfeleink. A skótok ellen a két szerzett gólunk mellett a védőmunkát is ki kell emelni, szinte hiba nélkül védekeztek a lányok, összesen hat lövést sikerült blokkolnunk. Számos remek egyéni teljesítmény akadt, de a győzelem az egész csapat diadala volt – értékelte a mérkőzést Turtóczki Sándor. 

Magyarország–Skócia 2–0 (0–0)
Gól: Tolnai (89.), Muir (90+2, öngól) 

Magyarország: Varga Luca – Fél Patrícia, Kovács Laura, Csigi Eszter, Fél Alexandra – Váradi Ráhel (Böcskei Nikoletta 86.), Tolnai Tímea Katalin, Anda Letícia – Dorner Dóra (Králik Fanni 90+1.), Pulins Brigitta, Oláh Adrienn

A mérkőzés galériája az MLSZ Facebook-oldalán tekinthető meg. 

A magyar válogatott kerete: 

Kapusok: 

Varga Luca (MTK Hungária FC)
Barti Luca (Kóka FNLA)

Védők:

Fél Patrícia (ETO FC Győr)
Anda Letícia (MTK Hungária FC)
Horváth Emese (Kóka FNLA)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Csigi Eszter (Kóka FNLA)
Váradi Ráhel (MTK Hungária FC)
Fél Alexandra (ETO FC Győr)

Középpályások

Králik Fanni (Kóka FNLA)
André Antónia (Diósgyőri VTK)
Oláh Adrienn (MTK Hungária FC)
Zágonyi Barbara (Kóka FNLA)
Tolnai Katalin (Woodbridge Strikers)
Papp Adél (MTK Hungária FC)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Molnár Enikő (MTK Hungária FC)

Támadók

Pulins Brigitta (Woodbridge Strikers)
Dorner Dóra (MTK Hungária FC)
Böcskei Nikoletta (ETO FC Győr)

Az Eb-selejtezőtorna programja:

2017. október 18., 13.00
Skócia–Örményország 2–0 (Szombathely, Király Sportcentrum)

2017. október 18., 13.00
Magyarország–Törökország 5–2 (Bük, Városi stadion)

2017. október 21., 13.00
Skócia–Magyarország 0–2 (Bük, Városi stadion)

2017. október 21., 13.00
Törökország–Örményország 5–0 (Szombathely, Király Sportcentrum)

2017. október 24., 13.00
Törökország–Skócia (Szombathely, Király Sportcentrum)

2017. október 24., 13.00
Örményország–Magyarország (Bük, Városi stadion)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...