Vereség Cardiffban, fókuszban a Nemzetek Ligája rájátszása
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. november. 19., 22:36
Vereség Cardiffban, fókuszban a Nemzetek Ligája rájátszása

Férfi A-válogatottunk nem tudott pontot szerezni utolsó Eb-selejtezőjén Cardiffban, a walesiek ászai, Bale és Ramsey remek napot fogtak ki, előbbi gólpasszokkal, utóbbi gólokkal járult hozzá csapata győzelméhez.

A magyar válogatott számára egyszerű volt a képlet a cardiffi összecsapás előtt: a Wales elleni idegenbeli győzelem esetén meglett volna a csoport második helye, és ezzel biztossá vált volna az Európa-bajnoki szereplés a jövő évi, részben hazai rendezésű tornán, minden más eredmény kedvezőtlen volt számunkra. A walesiek ugyanebben a helyzetben vágtak neki a mérkőzésnek, vagyis mindkét együttes győzelmi kényszerben kezdte a találkozót. 

A walesiek a selejtező sorozatban először álltak fel legerősebb összeállításukban: két legnagyobb sztárjuk, Gareth Bale és Aaron Ramsey is ott volt az együttesben. A mieink ezzel szemben messze nem a legerősebb összetételben várták a meccset, a védelemből Kádár Tamás, Willi Orbán és Korhut Mihály is hiányzott. Marco Rossi szövetségi kapitány így kényszerhelyzetben volt, a bal oldali védő pozíciójára azt a Nagy Zsoltot állította be, aki élete első válogatott meccsén volt kezdő. Mellette Lang Ádám és Baráth Botond alkotta a belső védőpárost, míg jobb oldalon Lovrencsics Gergő szerepelt. A középpálya megegyezett a Wales elleni győztes hazai meccsen látottal: Nagy Ádám, Pátkai Máté és Szoboszlai Dominik kapott szerepet, míg elöl a 108. válogatott meccsén pályára lépő, így Király Gáborral holtversenyben válogatottsági rekorderré avanzsáló Dzsudzsák Balázs mellett Szalai Ádám és Sallai Roland játszott.

Az első lövést a magyar válogatott, pontosabban Dzsudzsák Balázs jegyezte, de nem volt pontos a próbálkozása. Bátran kezdtük a mérkőzést, a walesiek nem tudtak beszorítani bennünket a kapunk elé, és jelentősebb labdabirtoklási fölényt sem tudtak kiharcolni. Gulácsi Péternek a 13. percben, egy walesi kontra végén kellett először védenie, de könnyedén ölelte magához a labdát Bale lövése után. A 15. percben viszont első helyzetéből megszerezte a vezetést a hazai csapat: Bale futott el a jobb oldalon, Lang szorításában pontosan ívelt középre, az érkező Ramsey pedig 4 méterről a hálóba bólintott (1-0). 

A 27. percben alakítottuk ki a gól utáni első helyzetet, Dzsudzsák szabadrúgása után Baráth Botond fejelt a hazai kapu mellé. A 29. percen Szoboszlai került helyzetbe, de a walesiek megszerezték a labdát, kontrát vezettek, melynek végén Moore fejelt a kapunk mellé. A 34. percben óriási ziccert hagytunk ki, Szalai Ádám fejelte vissza a labdát a hazai 16-oson belül Szoboszlainak, aki kapásból, 12 méterről a kapusba lőtte azt, az érkező Sallai Roland ismételhetett, de ő is a kapusba lőtte a ziccert. Labdabirtoklásban fölényben voltunk ebben a periódusban, de az egyenlítő gólt nem sikerült megszereznünk a szünetig. 

A szünetben egyik csapat sem cserélt, a második félidő pedig walesi góllal kezdődött: egy bal oldali szabadrúgás után nem sikerült felszabadítani, a labda Ramsey elé került, aki az ötös bal sarkától a kapu túlsó oldalába lőtt (2-0). Nem sokkal később Bale szabadrúgásból lőtte kevéssel a bal felső sarok fölé a labdát. A hazaiak kétgólos előnyük birtokában felszabadultan, nagy kedvvel játszottak, a mieink erejéből viszont csak a védekezésre futotta a második játékrészben, nem tudtunk olyan akciókat vezetni, amiből helyzetig jutottunk volna el. A 75. percben Ramsey közel járt a harmadik találatához is, de Gulácsi Péter nagyot védett a lövésénél.

A mérkőzés hajrájában a walesiek kényelmesen őrizték előnyüket, nem jutottunk el helyzetekig, nem volt reális esélye annak, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. Az eredmény a lefújásig nem változott, győzelmével a walesi válogatott megszerezte a csoport második helyét, és biztosította helyét a jövő évi Európa-bajnokságon. A magyar válogatott a Nemzetek Ligája rájátszásában, jövő tavasszal még kiharcolhatja a helyét az Eb-n. A rájátszás sorsolását péntek délben rendezik meg.

Wales-Magyarország 2019-11-19
2019.11.19. (kedd)
EURO2020 E selejtezőcsoport
Wales WAL
Wales
Magyarország
Magyarország HUN

Wales
Wales
Ryan Giggs
1
Hennessey
4
Davies
5
Mepham
7
Allen
10
Ramsey
11
Bale
13
Moore
14
Roberts
16
Lockyer
18
Morrell
20
James
2
3
8
9
16
20
Wales-Magyarország 2019-11-19
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Wales
Wales
2
Chris Gunter
3
James Lawrence
6
Ashley Williams
8
Harry Wilson
87'
89'
90'
9
Sam Vokes
12
Adam Davies
15
Ethan Ampadu
49'
17
Dylan Levitt
19
Tyler Roberts
21
Tom King
22
Rabbi Matondo
23
Will Vaulks
Magyarország
Magyarország
4
Szalai Attila
6
Gazdag Dániel
11
Feczesin Róbert
12
Dibusz Dénes
13
Vida Máté
15
Kovács István
59'
70'
70'
17
Varga Roland
71'
72'
18
Pávkovics Bence
19
Holman Dávid
21
Bese Barnabás
22
Kovácsik Ádám
23
Holender Filip
82'
84'
88'
92'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.